Πάμε στον «Άδωνι» για καφέ: Η Πρωτοψάλτη, αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια, σε παράσταση της στο Παλλάς, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να καταδικάσει το body shaming

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πραγματοποίησε εμφάνιση στο θέατρο «Παλλάς» το βράδυ της Τρίτης (14/11) μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, όπου ερμήνευσαν μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Η γνωστή ερμηνεύτρια την ώρα που τραγουδούσε τον «Άδωνι», αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από τους στοίχους του τραγουδιού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδικάσει το body shaming.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από τους στοίχους του «Άδωνι»:

«Θα απαντήσω για να μη λυσσάξετε. Ο κάθε ερμηνευτής, στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ όταν λέω το τραγούδι τη “χοντρή” τη δείχνω και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται. Αυτό είναι μια προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς κλπ. Αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Εντάξει, ας κάνει ό,τι θέλει, δεν έχω κάτι εναντίον αυτού που κάνει».

Σε ερώτηση για το αν επικοινώνησε με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης απάντησε: «Μετά το φορτηγό του δήμου Αθηναίων εγώ δεν επικοινωνώ με την κυρία Πρωτοψάλτη, ούτε εκείνη μαζί μου. Την αγαπώ και δεν με νοιάζει αν αφαίρεσε τη λέξη, είναι ένα τραγούδι χαριτωμένο, θα μπορούσε να προσθέσει και στίχο, δεν τρέχει τίποτα.

Λοιπόν, θα σας πω κάτι και κάντε το βούκινο. Αυτό το τραγούδι, αυτή η “χοντρή νευρικιά” είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο. Που δεν υπάρχει περίπτωση να σας το αποκαλύψω, διότι είναι ένα αντρικό πασίγνωστο πρόσωπο. Και το πρόσωπο ήταν η αιτία να γράψω αυτό το τραγούδι τότε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα