Παναγία των Παρισίων: Δωρεά 600 εκατ. ευρώ από τους Γάλλους “κολοσσούς” για την ανοικοδόμησή της

Η καταστροφή του αρχιτεκτονικού στολιδιού της Γαλλίας έχει προκαλέσει πρωτοφανή αλληλεγγύη εκτός και εντός της χώρας

Το αστρονομικό ποσό των 600 εκ ευρώ ξεπερνούν οι δωρεές από τις πλούσιες οικογένειες αλλά και κολοσσούς του επιχειρηματικού κόσμου της Γαλλίας για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Η μεγάλη καταστροφή του κοσμήματος της γοτθικής αρχιτεκτονικής και συμβόλου του Παρισιού, όπου μία ιστορία εννέα αιώνων έγινε στάχτη σε 8,5 ώρες έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή δυναμική αλληλεγγύης εντός και εκτός Γαλλίας.

Οι δωρεές από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους και πλoύσιες οικογένειες της Γαλλίας για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων που καταστράφηκε από την φωτιά, ξεπερνούν ήδη τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η οικογένεια που έχει κληρονομήσει τη L’Oreal, οι Μπετανκούρ-Μεγέρ, μαζί με τον παγκόσμιο κολοσσό καλλυντικών ανακοίνωσαν σήμερα δωρεά συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στα οποία προστίθενται τα 200 εκατομμύρια της οικογένειας Αρνό και του ομίλου της LVMH, και τα 100 εκατομμύρια που υποσχέθηκαν αντίστοιχα ο πετρελαϊκός όμιλος Total και η οικογένεια Πινό, ιδιοκτήτρια του ομίλου Kering.

Επίσης ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν δωρεές βρίσκεται και ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ (Firmalac), με δωρεά 10 εκατομμυρίων ευρώ για την «αποκατάσταση του βέλους» και η οικογένεια Μπουίγκ του ομώνυμου ομίλου τηλεπικοινωνιών θα δώσει επίσης 10 εκατομμύρια ευρώ.

Δωρεά και από την ουγγρική πόλη Σέγκετ

Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων συγκίνησε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ουγγρική πόλη Σέγκετ, η οποία είχε καταστραφεί από πλημμύρα πριν από έναν και πλέον αιώνα, ανακοίνωσε σήμερα μια δωρεά 10.000 ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, σε ανάμνηση της βοήθειας που είχε λάβει η ίδια από τη γαλλική πρωτεύουσα για την αποκατάστασή της.

«Πριν από 140 χρόνια, το Παρίσι χορήγησε βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Σέγκετ μετά τη μεγάλη πλημμύρα∙ τώρα, σε πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η Σέγκετ βοηθά το Παρίσι», αναφέρει σε μια ανακοίνωση η πόλη αυτή, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χλμ. από τη Βουδαπέστη, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης