Πανελλήνιες 2020: Αυτοί είναι οι πίνακες με τους αριθμούς των εισακτέων ανά σχολή

Αναλυτικά ο αριθμός των εισακτέων. Τι ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας

Καθώς οι μαθητές βρίσκονται μία ανάσα από την έναρξη των Πανελληνίων για το 2020(ξεκινά τον άλλο μήνα), το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε ανακοινώσεις αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων.

Συγκεκριμένα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το σύστημα των Πανελληνίων 2020, θα είναι ίδιος με πέρυσι.

Παράλληλα, ειδικοί έχουν αρχίσει να δίνουν τις δικές τους συμβουλές τόσο προς τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2020 όσο και προς τους γονείς..

Αυτό επισημαίνεται στην απόφαση που υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και αφορά στον «Καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021».

Σύμφωνα με την απόφαση που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται σε 77.970. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων παραμένει ίδιος με τον τελικό περσινό αριθμό εισακτέων, ώστε να μην επηρεαστούν περαιτέρω οι υποψήφιοι εν μέσω υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού. Επισημαίνεται ότι η μόνη διαφοροποίηση αφορά στην ανακατανομή των εισακτέων των Τμημάτων Νοσηλευτικής, των οποίων όμως ο συνολικός αριθμός των εισακτέων παραμένει ίδιος.

Πανελλήνιες 2020: Οι πίνακες με τους αριθμούς των εισακτέων

Αναλυτικά ο αριθμός εισακτέων ανά Ίδρυμα, Σχολή, Τμήμα και Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 καθορίζεται ως ακολούθως στο παρακάτω έγγραφο: 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 – ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

Διαβάστε επίσης