Πανιώνιος… ώρα μηδέν

Κόντρα στα απαισιόδοξα σενάρια, ο Πανιώνιος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε όχι μόνο κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, αλλά έφτασε στην  επίτευξη του στόχου με σχετική άνεση, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ποδοσφαιριστές νεαρούς σε ηλικία και μερικοί εξ αυτών προέρχονταν από τις Ακαδημίες των Νεοσμυρνιωτών.

Ωστόσο, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, άρχισαν ταυτόχρονα τα προβλήματα για τους «κυανέρυθρους», αφού η καλή αγωνιστική πορεία δεν εξαφάνισε τα οικονομικά θέματα που είναι τρόπος ζωής τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι αποφάσεις εν όψει 2013-2014 αποτελούσαν μονόδρομο. Περαιτέρω μείωση του ήδη «πετσοκομμένου» προϋπολογισμού ενώ και η εξασφάλιση της αδειοδότησης μόνο ως όνειρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού στην επιτροπή η διοίκηση κατέθεσε ουσιαστικά «άδειο» φάκελο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι δεν ασκήθηκε ούτε έφεση αφού δεν υπήρχε ελπίδα για διαφορετική απόφαση ενώ επιπρόσθετα αυτές οι διαδικασίες κοστίζουν.

Ταυτόχρονα, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ καλούνταν να ανανεώσουν συμβόλαια ποδοσφαιριστών που εκτός από εμπειρία, αποτέλεσαν πέρυσι στυλοβάτες της περσινής πετυχημένης σεζόν. Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Ρόκας και Αραβίδης είναι οι σημαντικότεροι παίκτες των οποίων το συμβόλαιο εξέπνεε και οι 2 από τους 4 είναι ήδη παρελθόν. Ο Στάθης Ρόκας ειδοποίησε ότι θα ψαχτεί για αλλού ενώ το Δ.Σ. αποφάσισε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Γουνδουλάκη, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Η τελευταία απόφαση αποτέλεσε και αιτία έντονης δυσαρέσκειας από την πλευρά των οπαδών, αφού ο 30χρονος μέσος αποτελούσε τη σημαία του συλλόγου, έχοντας στο βιογραφικό του 9,5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα.

Οι αρνητικές εξελίξεις όμως δεν σταματούν σε αυτό το σημείο αφού ο «Ιστορικός» θα αναγκαστεί να «ξεσπιτωθεί» άμεσα καθώς η αγορά του «ΑΠΗΛΙΟΝ» από τον Παναθηναϊκό, δεν αφήνει περιθώρια παραμονής στους «κυανέρυθρους». Το μόνο θετικό απ’ αυτή την ιστορία είναι ότι η ΠΑΕ θα βάλει στα ταμεία της το 10% από το deal, δηλαδή ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Η τελευταία αυτή εξέλιξη ανάγκασε και τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Παναγόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του, μην μπορώντας να ανταποκριθεί στον κυκεώνα των προβλημάτων που έχουν προκύψει εσχάτως.

Οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον Πανιώνιο αφού πρόκειται να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή ενώ σκέψεις υπάρχουν για πωλήσεις ποδοσφαιριστών ώστε να μπουν λεφτά στα ταμεία της ομάδας. Ήδη, μέρος του ποσού που θα εισπραχθεί από το deal του «ΑΠΗΛΙΟΝ» θα κατατεθούν στην Εφορία για να προχωρήσουν οι διακανονισμοί και να αρχίσουν να μπαίνουν τα θέματα σε σειρά.

Ο δρόμος όμως που πρέπει να διανυθεί από εδώ και πέρα είναι ανηφορικός και στρωμένος με… αγκάθια αφού αυτή τη στιγμή αν και είναι πολύ πρόωρο, ο «Ιστορικός» θα χρειαστεί συνεχείς υπερβάσεις ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες σε ό,τι έχει να κάνει με την παραμονή του στη SuperLeague.

Διαβάστε επίσης