Πάνω από 4 δισ. οι προσφορές διεθνών επενδυτών για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ άντλησε συνολικά κεφάλαια ύψους 1,350 δισ. ευρώ στο ανώτατο εύρος της τιμής διάθεσης των 9 ευρώ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία άντλησε συνολικά κεφάλαια ύψους 1,350 δισ. ευρώ στο ανώτατο εύρος της τιμής διάθεσης των 9 ευρώ. Το βιβλίο συγκέντρωσε προσφορές πάνω από 4 δισ. ευρώ από πλήθος μεγάλων διεθνών επενδυτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κατανεμητέο ποσό (εξαιρουμένων των ποσών που καλύφθηκαν από Υπερταμείο, CVC, EBRD) υπερκαλύφθηκε 5 φορές.

  • Το 90% των επενδυτών είναι long investors, δηλαδή επενδυτικά κεφάλαια με μακροπρόθεσμη στρατηγική.
  • Το 87% των επενδυτών που συμμετείχαν στην ΑΜΚ προέρχονται από το εξωτερικό και το 13% από την Ελλάδα.
  • Το 20% των επενδυτών είναι υφιστάμενοι μέτοχοι, ενώ το 80% είναι νέοι επενδυτές.

Στη λίστα των νέων μετόχων της ΔΕΗ περιλαμβάνονται, πλην του βασικού μετόχου, που είναι το Ελληνικό Δημόσιο, μερικά από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds στον κόσμο.

Ενδεικτικά: CVC, Oak Hill, EBRD, BlackRock, Fidelity, Wellington, , Helikon, Covalis, GAMA, Discovery, Zimmer, Kayne Anderson, T Rowe, Millennium Partners, Hengistbury Inv. Partners, Light Sky, JNE Partners, Ghisallo Capital, Fiera Capital, Schronfeld Strategic Advisors.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η ΔΕΗ θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 9,3 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ έως το 2026, καθιστώντας τη ΔΕΗ ηγέτιδα δύναμη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Με τις επενδύσεις αυτές, η ΔΕΗ ισχυροποιεί τη θέση της ως σημαντική περιφερειακή ενεργειακή εταιρεία και ταυτόχρονα αναβαθμίζει και τη γεωπολιτική ισχύ της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα