Πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των εργαζομένων της ΤτΕ

Πανωλεθρία υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα ποσοστά της παράταξης που εκφράζει τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος υποχώρησαν στο μισό, σε σχέση με τα ποσοστά που παρουσίαζε πριν από μία τετραετία.

Παράλληλα, σημαντική άνοδο παρουσίασαν τα ποσοστά της παράταξης που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, ενώ νικητής αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ, πετυχαίνοντας ιστορικό ρεκόρ σε ποσοστό, αλλά και αυτοδυναμία στο 15μελές διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων.

Τα αποτελέσματα των αρχιαιρεσιών έδειξαν ότι επί 1.409 ψηφισάντων η «συριζαϊκής απόχρωσης» συνδικαλιστική παράταξη «Ενωτική» έλαβε 199 ψήφους ή ποσοστό 14,12%.

Υπενθυμίζεται πως στις προηγούμενες εκλογές, που είχαν γίνει τον Φεβρουάριο του 2017, η «Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία» είχε αποσπάσει ποσοστό 17%, ενώ τον Μάρτιο του 2015, λίγο μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι τρεις συνδικαλιστικές παρατάξεις που τώρα απαρτίζουν την «Ενωτική» είχαν λάβει συνολικό ποσοστό 28%. Γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια απώλεσαν τη μισή τους εκλογική δύναμη.

Οι έδρες στο διοικητικό συμβούλιο που παίρνει τώρα η «Ενωτική» είναι δύο, έναντι τριών στις προηγούμενες εκλογές και τεσσάρων στις εκλογές του συλλόγου το 2015.

Η ΠΑΣΚΕ απέσπασε ποσοστό 52,59%, λαμβάνοντας 741 ψήφους. Έλαβε επίσης 8 από τις 15 έδρες, οι οποίες της δίνουν την αυτοδυναμία στο διοικητικό συμβούλιο. Και το ποσοστό των ψήφων, αλλά και οι έδρες αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για την παράταξη, οι πολιτικές καταβολές της οποίας είναι στο ΠΑΣΟΚ.

Πέραν τούτων και σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις, η ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, έλαβε 214 ψήφους, ποσοστό 15,19% και δύο έδρες, ενώ τέταρτη συνδικαλιστική δύναμη αναδείχθηκε η Ανανεωτική με 144 ψήφους, ποσοστό 10,22% και δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο.

Με μία έδρα στο ΔΣ του συνδικάτου των εργαζομένων θα εκπροσωπείται η ΕΣΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία έλαβε 111 ψήφους και ποσοστό 7,88%.

Διαβάστε επίσης