Παπανδρέου: «Η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά ιδεών»

Δήλωσε παρών για την επόμενη μέρα

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε αρχικά ότι συνέβαλε στη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε «γιορτή της δημοκρατίας».

«Ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό και θέλει να ενισχυθεί η δική μας παράταξη», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Το διακύβευμα είναι πού θα πάει αυτός ο χώρος, αν θα υπάρχει ηγεσία έμπειρη», είπε για τον δεύτερο γύρο.

Το θέμα της ανανέωσης δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών είπε ο κ. Παπανδρέου, ενώ έφερε ως αντιπαράδειγμα τον Σεμπαστιάν Κουρτς που ήταν νέος πολιτικός, αλλά δεν τα κατάφερε στην Αυστρία.

«Εγώ πάντα έφερνα νέους ανθρώπους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά το «ζήτημα είναι να σπάσουμε τα στεγανά». «Είναι ανανέωση να φέρουμε γυναίκες στην πολιτική», χρειάζεται να πολιτικοποιήσουμε το θέμα της ανανέωσης.

Για το ντεσαβαντάζ στον δεύτερο γύρο

«Οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον δεύτερο γύρο. Στον δεύτερο γύρο κρίνεται ποιος θα πάει την παράταξη ψηλότερα, είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είμαι», τόνισε.

«Ο αγώνας για τις ιδέες δεν κλείνει ποτέ», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν χάσει με μεγάλη διαφορά την ερχόμενη Κυριακή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ήταν λάθος που δεν μπήκαμε σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχαμε υπεροχή», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Έχουν εγκλωβιστεί δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», «δεν φοβάμαι τον διάλογο», επανέλαβε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα