Παππάς: Δικαίωση – Το πόρισμα της ΝΔ δεν έχει ενδείξεις για το κακούργημα δωροληψίας

Ο πρώην υπουργός δεν πήρε θέση   για το περιεχόμενο των sms που αντάλλασσε με τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα

Απόλυτα δικαιωμένος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε στην Βουλή ότι αισθάνεται ο κ. Νίκος Παππάς.

«Είναι στιγμή δικαίωσης γιατί το πόρισμά σας παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για το κακούργημα που τολμήσατε να με κατηγορήσετε (σ.σ. δωροληψία)» είπε χαρακτηριστικά κατά την συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής που ζητά την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος για να προσθέσει: «Επαναλαμβάνω ότι έχω κάνει το καθήκον μου στην παράταξη που έχω την τιμή να υπηρετώ και στον λαό. Είμαι υπερήφανος που ρυθμίσαμε το τηλεοπτικό τοπίο. Είμαι υπερήφανος που το Δημόσιο εισέπραξε αντίτιμο για τις τηλεοπτικές άδεις για πρώτη φορά. Και αν έχει παραβεί κάποιος ή κάποια το καθήκον τους είναι όσοι θήτευαν σε αυτό το χαρτοφυλάκιο και δεν προστάτεψαν το δημόσιο συμφέρον και τις θέσεις εργασίας. Αντιλαμβάνεστε πόσα έσοδα έχει απολέσει το δημόσιο; Πάνω από 1 δις ευρώ».

Πάντως, ο πρώην υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο των sms που αντάλλασσε με τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα και τα οποία δείχνουν ότι ο τότε αρμόδιος υπουργός για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό καθοδηγούσε έναν εκ των υποψηφίων.

Μάλιστα, όταν ο κ. Παππάς κατέθεσε για τα πρακτικά διάφορα έγγραφα που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν την ορθότητα των χειρισμών του, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος αναρωτήθηκε «είναι και τα sms με τον Καλογρίτσα στον φάκελό σας;» ενώ ο πρώην υπουργός του απάντησε «εμείς δεν έχουμε πακιστανικά τηλέφωνα».

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί «απόλυτη δικαίωση της προσπάθειάς μας. Η δικαίωση μιας πολιτικής που θωρακίστηκε από το ΕΣΡ για τον ορισμένο αριθμό αδειών και από το ΣτΕ για το ύψος τιμήματος. Διπλή δικαίωση γιατί ο νόμος αυτός είναι ο νόμος που εφαρμόζεται και σήμερα με κάποιες αποκλίσεις. Η κυβέρνηση επέλεξε σήμερα να υπηρετήσει τα συμφέροντα μειώνοντας το ελάχιστο όριο απασχόλησης και το ύψους του αντιτίμου».

Τέλος, ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι μιλούσε με όλους τους παράγοντες του τηλεοπτικού κλάδου και πως «δεχόμουν τα αιτήματά τους. Πολλές φορές παράλογα. Θεωρώ ότι προασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα