Παραδέχτηκε την ενοχή του για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα ο Ντέιβιντ Χέντερσον

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον δήλωσε ένοχος για το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο πέθανε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, Εμιλιάνο Σάλα, στη δίκη που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Κάρντιφ.

Ο 66χρονος άνδρας κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Σάλα, επειδή δέχθηκε να οργανώσει την πτήση, παρ’ ότι το αεροσκάφος δεν είχε άδεια για να μεταφέρει επιβάτες, αρνούμενος, ωστόσο, ότι ο πιλότος δεν είχε άδεια γι’ αυτόν τον τύπο αεροσκάφους και εκπαίδευση για να πετά τη νύχτα.

Αρχικά ο Σάλα επρόκειτο να ταξιδέψει με άλλο αεροσκάφος, ωστόσο με “πρωτοβουλία” του Χέντερσον άλλαξε ο τύπος του αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Αργεντινός φορ συγκρούστηκε στο πέρασμα της Μάγχης, τον Ιανουάριο του 2019. Ο Σάλα πετούσε για την Κάρντιφ, καθώς ο Ουαλικός σύλλογος είχε συμφωνήσει για την απόκτησή του.

Ωστόσο ο Χέντερσον δεν δέχεται την κατηγορία ότι ο πιλότος του συγκεκριμένου αεροσκάφους, Ντέιβ Ίμποτσον, δεν είχε την άδεια για να οδηγήσει τέτοιο αεροπλάνο αλλά και να πετάξει μέσα στη νύχτα. Στην αρχή της διαδικασίας τέθηκε υπό έρευνα το γεγονός ότι το δίπλωμά του έληξε τον Νοέμβριο του 2018. Ο Ντέιβιντ Χέντερσον δικάζεται αυτό το διάστημα στο δικαστήριο του Κάρντιφ.

Τον Οκτώβριο του 2020, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Χέντερσον είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες στο δικαστήριο και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Επίσης μέσα στο έτος, το Τμήμα Διερεύνησης Ατυχημάτων Αεροπορίας (AAIB) ανέφερε ότι το αεροπλάνο έχασε μονοξείδιο του άνθρακα κατά την πτήση για την Ουαλία και λόγω του τελικού ελιγμού του πιλότου να το σταματήσει, προκλήθηκε έκρηξη στον αέρα πριν πέσει στη θάλασσα.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα