Παρασκήνια: TOP SECRET

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ήταν ξεκάθαρος στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο. Με όσα γίνονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μας χαλάτε το προϊόν. Πάρτε μέτρα. Σωστή η εντολή, αλλά το ερώτημα είναι ποιος θα τα πάρει; Ο Βαγγέλης και τ’ άλλα παιδιά στην ΕΠΟ που φοβούνται π.χ. να εφαρμόσουν τους κανονισμούς, ακόμα και για τις εμπρηστικές δηλώσεις; Ή μήπως τα «κεφάλια» της Super League, Γιώργος Στράτος και Βασίλης Γκαγκάτσης, που συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάντια του ποδοσφαίρου;

Σε μεγάλες φουρτούνες βρίσκονται ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, και ο νέος συνεργάτης του (τυπικά υπεύθυνος για τους ορισμούς διαιτητών), Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν. Ο Τεό τους ζήτησε, για να καλύψει τα νώτα του, να βρουν διαιτητή κοινής αποδοχής για τον τελικό. Απαίτηση αντίστοιχη του να βρεις γωνία στο δεκάρικο ή να τετραγωνίσεις τον κύκλο.

Στον τελικό του Κυπέλλου θα αναμετρηθούν η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, έχει τιμωρηθεί για την –μετά όπλου– εισβολή στην Τούμπα. Άρα, δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο. Ή μήπως όχι; Ε, ρε, γλέντια.

Παιδιά, μας βλέπουνε! Νισάφι πια. Κυκλοφόρησε και αναπαράχθηκε από ΜΜΕ, τοποθέτηση εκπροσώπου της FIFA για τη συνάντηση Ινφαντίνο-Γραμμένου. Ο εκπρόσωπος, μάλλον, θα είναι αβάπτιστος, γιατί όνομα δεν είδαμε πουθενά και κανείς δεν το σχολίασε. Το ακόμα χειρότερο βρίσκεται στον ισχυρισμό του πως εφαλτήριο της συνάντησης δεν ήταν τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό έμεινε ασχολίαστο. Το τραβάει το δούλεμα ο οργανισμός μας.

Κατά το δοκούν εφαρμόζει τις κείμενες διατάξεις ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, Δ. Σκουτέρης. Χαρακτηρίζει, σε σχετική απόφαση, πολιτικό το μήνυμα «Δεν ξεχνώ – Πάντα τιμώ» που είχε στη φανέλα της η ΠΑΕ Ποντίων. Και ως εκ τούτου απαγορευμένο από FIFA/UEFA. Οι Συνομοσπονδίες και η ΕΠΟ έχουν πρόβλεψη και οδηγίες για τον χρόνο έκδοσης των αποφάσεων . Εκεί γιατί «κάνει τον Κινέζο»;

Είναι και ο Τεό στο «κάδρο»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έψεξε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, γιατί με όσα γίνονται στην Ελλάδα απαξιώνεται το ποδοσφαιρικό προϊόν. Αποδίδοντας ευθύνες στα στελέχη της ΕΠΟ και των πειθαρχικών οργάνων αλλά και σε αυτά στη Super League. Δηλαδή, μέλη του Συνεταιρισμού αλλά και τους διοικούντες. Τον πρόεδρο, Γιώργο Στράτο, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Βασίλη Γκαγκάτση.

Δεν έχει άδικο ο επικεφαλής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στις διαπιστώσεις του. Η πλειοψηφία των ημεδαπών παραγόντων, που δρουν εντός των συνόρων, έχουν τεράστιες ευθύνες. Δεν είναι όμως οι μόνοι. Ο πρόεδρος της FIFA παρέλειψε την αναφορά σε μια καθοριστική παράμετρο του προβλήματος. Τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα, «πίσω από τις κουρτίνες». Τον άνθρωπο που βόλεψε τον Γκαγκάτση στη Super League, που έβαλε τον Δέδε και τον Βρύζα στην ΕΠΟ, και αργότερα τον Ισπανό Μαρίν, και εν τέλει που μέσω των σπαθόλουρών του Βασάλο, Λάκοβιτς, κατάφερε να κάνει τους 400 εκλέκτορες της ΕΠΟ, μόλις 71(!!!). Τον άνθρωπο που δεν τολμάει να βγει στο προσκήνιο και να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων ή των παραλείψεών του.

Ο Τεό έχει πολύ μεγάλο μερίδιο για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τις αποτυχημένες επιλογές του, τα «είπα-ξείπα», την προσπάθεια να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νικητών.

Ζητείται αυτοσεβασμός και σοβαρότητα

Η προσπάθεια υπεράσπισης μιας ομάδας, είτε από αγάπη, είτε γιατί μπορεί να εξασφαλίσει υπολογίσιμο αριθμό ψήφων, είναι κατανοητή. Από αυτό το σημείο αυτό, όμως, μέχρι κάποιοι να μας θεωρούν αμοιβάδες, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Άφησε στην άκρη τις «μαγκιές» και είπε ψέματα για να αποφύγει τις συνέπειες της συμπεριφοράς του

Στο συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ, ο βουλευτής της Ένωσης Κέντρου, Αριστείδης Φωκάς, φώναξε το σύνθημα «να καεί η πουτάνα η Βουλή». Μίλησε για κατεστημένο της Αθήνας, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, που θα σπάσει ο ΠΑΟΚ. Όταν «έσφιξαν τα γάλατα» έστειλε επιστολή στη Βουλή και είπε ψέματα. Ότι δεν αντέδρασε προς αποτροπή των φωνασκούντων οπαδών, ενώ συμμετείχε και παρότρυνε.

Ψέματα είπε και ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης. Ισχυρίστηκε –παρ’ ότι υπάρχει βίντεο– πως ο βουλευτής δεν φώναξε το σύνθημα. Αδιαφορώντας για τους κανονισμούς, υποστήριξε πως «δεν πρέπει η ομάδα να πληρώσει την όποια απερισκεψία» του αξιωματούχου της.

Ο εκ των νομικών του ΠΑΟΚ, Νίκος Παπαδόπουλος, επιχείρησε με δηλώσεις του να πλήξει το κύρος της αθλητικής δικαστίνας, Μαρίας Σκολαρίκη.

Αλά καρτ ευαίσθητος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, δεν την υπερασπίστηκε όπως τον Δημήτρη Σκουτέρη…

Μπράβο, Αλέξη, πάλι μας έκανες και ευθυμήσαμε

Ως ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ «που του τον έδωσε ο Σαμαράς» χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας –μιλώντας στο ρ/σ «FAIR PLAY»– τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Να μη γνωρίζει την αλήθεια, ο Αλέξης, λίγο δύσκολο. Μάλλον, λοιπόν, για κάποιον διαφορετικό λόγο την «ξέχασε». Άλλο μέτοχος και άλλο ιδιοκτήτης, Αλέξη. Και ο ΟΠΑΠ δεν δόθηκε –δηλαδή χαρίστηκε, όπως υπονοείς– αλλά πουλήθηκε με διεθνή διαγωνισμό. Και πρωτοετής φοιτητής στη Νομική, κατανοεί τις διαφορές και δεν εκτίθεται.

Ο «γίγας της μπάλας και της σταθερότητας» μετά το εκπληκτικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου πήγε στην πλευρά της ΑΕΚ και έδωσε συγχαρητήρια. Κατόπιν έβγαλε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, στην οποία απέδωσε τον αποκλεισμό της ΑΕΛ από τον τελικό. Το ίδιο ανέφερε και στις δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης. Προσθέτοντας: «Ο Μελισσανίδης είναι πολύ δυνατός στο παρασκήνιο». Ακόμα και αν «μιλούσε» η πίκρα του αποκλεισμού από τον τελικό, ο Αλέξης έπρεπε –πράγμα δύσκολο πρέπει να παραδεχτούμε– να «βουτήξει τη γλώσσα στο μυαλό», πριν μιλήσει. Γιατί, αν συνεχίσει έτσι, τον βλέπουμε να τρώει μόνο μαγειρευτό στο σπίτι ή με delivery. Πάντως, σε εστιατόριο, χλομό το κόβουμε.

Ο Κούγιας επισήμανε δεικτικά πως «η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που το νομικό της επιτελείο κάθεται στον πάγκο». Ποιος; Ο μεγαλομέτοχος ομάδας που δηλώνεται στο φύλλο αγώνα ως μεταφραστής… Εκεί, όμως που «γέλασαν και οι πέτρες» ήταν όταν μας ενημέρωσε πως, από το επεισόδιο που είχε με τον Ελ Καντουρί, «ο χαμένος ήταν ο Σαββίδης». Γιατί; «Έχασε έναν ανιδιοτελή φίλο κι έναν που μπορούσε να τον βοηθήσει στις νομικές υποθέσεις».

Διαβάστε επίσης