Παρασκηνιακές συζητήσεις για τις συντάξεις στο Eurogroup

Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ, ΑΛΛΑ…

Με το βλέμμα στραμμένο στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ- την Ιταλία και τον προϋπολογισμό της, συνεδριάζει  σήμερα η ευρωομάδα.

Η Ελλάδα δεν θα είναι ο σημερινός πρωταγωνιστής παρόλα αυτά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει τη δυνατότητα να δει τις πρώτες αντιδράσεις των εταίρων για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων και των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Όλα  αυτά στο πλαίσιο συζήτησης της κατάθεσης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών μελών. Αυτό που «καίει» όμως αυτή τη στιγμή  την κυβέρνηση και θα είναι ο πρωταρχικός στόχος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, είναι να πείσει τους Ευρωπαίους ομολόγους  του να λάβουν την τελική απόφαση για τις συντάξεις σε έκτακτο Eurogroup στις 19  Νοεμβρίου και όχι στις 3 Δεκεμβρίου!

Γιατί η κυβέρνηση «καίγεται» για τη συγκεκριμένη ημερομηνία; Διότι αν τα καταφέρει και κλέψει το «ναι», στις 21 Νοεμβρίου θα πάει στη Βουλή με έναν προϋπολογισμό που δεν θα συμπεριλαμβάνει την περικοπή για περίπου 1.000.000 συνταξιούχους!

Πάντως  να θυμηθούμε πως τις προηγούμενες μέρες τόσο  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και  ο επικεφαλής του ΕSM με δηλώσεις τους αντίστοιχα, έδωσαν  σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση πως ακόμα δεν υπάρχει αυτός ο δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Διαβάστε επίσης