Παρουσία Μητσοτάκη, η εκδήλωση της Google για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Η επένδυση της Google, αφορά περιφερειακό κόμβο παροχής υπηρεσιών cloud, που αναμένεται να δημιουργήσει 19.400 νέες θέσεις εργασίας

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα εκδήλωση για τα 15 χρόνια της ελληνικής θυγατρικής του τεχνολογικού κολοσσού της Google στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Amazon, αλλά και η Google έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα, με τη χώρα μας θα είναι μία από τις λιγοστές παγκοσμίως -εκτός της Βορείου Αμερικής- όπου θα έχουν τοπική παρουσία με υποδομές οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές παροχής υπηρεσιών cloud.

Πριν από περίπου ένα χρόνο στην παρουσίαση της επένδυσης της Google στην Ελλάδα η πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox Martin, στην ομιλία της τόνισε πως σύμφωνα με τη σχετική μελέτη η επένδυση θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ. δολ. στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία πάνω από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

«Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια με την Ελλάδα, είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και στο μέλλον», είχε αναφέρει.

Το πολυεπίπεδο επενδυτικό σχέδιο τόσο σε υποδομές cloud όσο και σε δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης, ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων αναμένεται να ενισχύει έτι περαιτέρω το ψηφιακό προφίλ της χώρας μας, που μέσα από ένα πλέγμα μεγάλων επενδύσεων σε υποθαλάσσια καλώδια και data centers θα εξελιχθεί σε «ψηφιακή πύλη» της Ε.Ε.

Το σχέδιο έχει ως αιχμή τη δημιουργία νέων υποδομών Google cloud στη χώρα μας, με το οποίο πλέον η Google θα αναβαθμίσει τις ταχύτητες και τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα στους πελάτες της μέσα από το πλέγμα των υπηρεσιών της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα