ΠΑΣΟΚ: Όποιοι εμπλέκονται σε πράξεις οπαδικής βίας να μην ξανά μπαίνουν σε γήπεδο

«Η κυβέρνηση κλείνει για δύο μήνες τους αθλητικούς χώρους σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, που πλήττει την πλειοψηφία των υγιών φιλάθλων», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ

Κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας έχει αποδειχθεί η κυβέρνηση, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Σήμερα, με τις ανακοινώσεις της ομολογεί ότι οι μέχρι τώρα εξαγγελίες της ήταν ατελέσφορες και ανίκανες να αντιμετωπίσουν την οπαδική βία», υπογραμμίζει για την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολούθως προσθέτει ότι «έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την ανακοίνωση του νέου αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί να εφαρμόσει. Έτσι, σήμερα εξαγγέλθηκε για άλλη μια φορά η τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των φιλάθλων, που ευχόμαστε να γίνει το συντομότερο».

Από την άλλη όμως, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «η κυβέρνηση κλείνει για δύο μήνες τους αθλητικούς χώρους σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, που πλήττει την πλειοψηφία των υγιών φιλάθλων και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του».

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προτείνει, «με ευθύ και καθαρό τρόπο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «όσοι εμπλέκονται σε πράξεις οπαδικής βίας ή έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για ανάλογα αδικήματα, να τους απαγορεύεται δια βίου η είσοδος σε αθλητικούς χώρους. Για να έχει επιτυχία το μέτρο θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες ταυτοποίησης, όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

Καταληκτικά η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της και να αντιμετωπίσει μαζί με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τη βαριά εγκληματικότητα, που χρησιμοποιεί κάποιες φορές τον αθλητισμό ως προκάλυμμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα