«Πέντε μήνες η κυβέρνηση έδρασε ως μαθητευόμενος μάγος»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, κατηγορώντας την πως «εδώ και πέντε μήνες δρούσε ως μαθητευόμενος μάγος, ωθώντας τις αντοχές της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας στα όριά τους».

Επικαλούμενος στοιχεία από το εξαμηνιαίο δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού (Ιανουάριος – Ιούνιος 2015), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού εκτιμά πώς αποτυπώνονται πλήρως τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης των τελευταίων έξι μηνών, μέσω της καθαρής, χωρίς υποκειμενισμό και πολιτικές τοποθετήσεις, εικόνας των αριθμών.

«Βλέπουμε μια εικόνα καταστροφής. Υστέρηση 2,4 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα… Επειδή η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να συλλέξει τα προϋπολογισμένα, αναγκάζεται να αυξήσει τους συντελεστές ΦΠΑ και να αλλάξει τον τρόπο φορολόγησης μεγάλων κοινωνικών ομάδων όπως οι αγρότες. Η πραγματική οικονομία έχει κυριολεκτικά στεγνώσει και λόγω της εσωτερικής στάσης πληρωμών του επίσημου κράτους», σημειώνει ο κ. Θεοχάρης.

Τέλος, δηλώνει ότι «η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες, πως θα μπορέσει εσαεί να ρίχνει τις ευθύνες σε εξωχώριους εκβιαστές και πραξικοπηματίες, τη στιγμή που η καταστροφή που μόνη της σπέρνει, δημιουργεί καθημερινά νέα θύματα».

Διαβάστε επίσης