Πέρυσι έπαιζε 70% με τα Τσιμίκα, Ομάρ, φέτος με Ραφίνια, Χολέμπας, 25%

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κέρδισε 2-0 την Ομόνοια, στο πρώτο ματς των play off του Champions League, αλλά σίγουρα δεν είναι ο περσινός. Κι η εξήγηση είναι μία και μοναδική. Τα δυο μπακ. Ούτε ο Ραφίνια είναι Ομάρ, ούτε ο Χολεμπας, Τσιμίκας.

Σύμφωνα με την στατιστική, ο περσινός εξαιρετικός Ολυμπιακός διοχέτευε τον κύριο όγκο των επιθέσεών του από την πλάγια γραμμή. Στο ματς με την Ομόνοια συνέβη το αντίστροφο, προσπάθησε, κυρίως από τον άξονα, γι αυτό και η χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη.

Την περασμένη σεζόν, Τσιμίκας και Ομάρ είχε καταπληκτική χημεία με τους Μασορρα, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά ή όποιος άλλος έπαιζε στην πλάγια γραμμή. Και με τον Μπουχαλάκη, βεβαίως, ο οποίος στο 4-3-3 του Μαρτίνς είχε και τον ρόλο της γρήγορης μεταβίβασης.

Ο Χολέμπας με τον Ραφίνια δεν απέκτησαν, ακόμα, τον αυτοματισμό που χρειάζεται στην επιθετική διαδικασία. Γι αυτό κι ο Ολυμπιακός, σε σχέση πάντα με τον περσινό, είναι αργός. Δεν μπορούσε να κυκλοφορεί γρήγορα την μπάλα.

Το παραδέχτηκε κι ο Πέδρο Μαρτίνς, ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι, ακόμα, έτοιμος. Θα τον φτιάξει, όμως. όπως τον έφτιαξε και πρόπερσι και πέρυσι.

Ο Ολυμπιακός, όπως είναι γνωστό, κινείται για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, ενδεχομένως και δεξιού. Με περισσότερα τρεξίματα από την δεξιά πλευρά, καθότι ο Ραφίνια είναι οφθαλμοφανές ότι κάνει οικονομία δυνάμεων. Με περισσότερο ταλέντο από τα αριστερά, καθότι ο Χολέμπας μπορεί να παραμένει ένα δυνατό παιδί, αλλά ούτε μια σέντρα σε κατάφερε να βγάλει κόντρα στους Κύπριους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα