Πλακιωτάκης – Μεϊμαράκης στον ΟΗΕ για την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Συζήτησαν με τον Β’ Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, το Ουκρανικό αλλά και τις προσπάθειες τερματισμού των εχθροπραξιών στην Γάζα

Την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ επισκέφτηκαν ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Ελλάδας για τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι κ.κ. Πλακιωτάκης και Μεϊμαράκης συναντήθηκαν με τον Β’ Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Miroslav Jenča και μεταξύ άλλων συζήτησαν για το Κυπριακό, το Ουκρανικό αλλά και τις προσπάθειες άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών στην Γάζα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται και τηρεί το Διεθνές Δίκαιο, πιστεύει στην αξία του διαλόγου και τιμά τις δημοκρατικές αρχές. Ως χώρα είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τα υπόλοιπα κράτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ώστε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να συνδράμουμε στην επίτευξη της σταθερότητας και την ειρήνης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα