ΠΟΕΔΗΝ: “Προσπάθησαν να πλαστογραφήσουν τα χαρτιά στο Σισμανόγλειο”

Στην καταγγελία ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Σισμανόγλειο επιχείρησε να αλλάξει την ώρα άφιξης του πρώτου νεκρού από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι προκειμένου να συμπέσει με την ώρα συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου στην οποία μετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε συγκεκριμένα ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έβαλε ως ώρα παραλαβής του πρώτου νεκρού την 23.55 με απώτερο στόχο να φανεί ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε μέχρι τότε ότι υπήρχαν νεκροί. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο η πρώτη σωρός έφτασε στο νοσοκομείο περί τις 22.45 το βράδυ. Επρόκειτο για απανθρακωμένο άνδρα που δεν μπορούσε να αναγνωριστεί. Ο δεύτερος νεκρός έφτασε λίγο πριν τα μεσάνυκτα.

“Τη Δευτέρα η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθούσε να φτιάξει κάρτα ότι ο πρώτος νεκρός παρελήφθη 23:55 ακόμα, δηλαδή, και μετά τη διακομιδή του δεύτερου νεκρού για να φαίνεται ότι στο συντονιστικό (σ.σ. η συνεδρίαση παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε μετά τις 23:30) δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί” είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε δημιουργήσει νεκροθάλαμο μέσα σε κοντέινερ.

Πάντως και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος  ενημέρωσε ότι η διακομιδή της πρώτης σωρού έγινε στις 21.40.

Τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαίωσαν εργαζόμενοι του Σισμανογλεiου. Αποκάλυψαν ότι η πρώτη σωρός έφτασε με το ασθενοφόρο λίγο πριν τις 23.00. Την είδαν τόσο γιατροί της βάρδιας της περασμένης Δευτέρας όσο και νοσηλευτικό προσωπικό. Επρόκειτο για απανθρακωμένο άνδρα μη αναγνωρίσιμο. Ωστόσο όπως είπαν, στο γραφείο κινήσεως ως ώρα άφιξης έχει καταγραφεί 23.52. Οι ίδιοι είπαν επίσης ότι έχουν δοθεί εντολές από την διοίκηση να μην μιλά και να μην δίνει κανείς πληροφορίες από τους εργαζομένους. «Επικρατεί μεγάλη αναστάτωση» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα