Ποιο…Big 4; Ο Περέιρα το μεγάλο αφεντικό!

Ο… αγαπημένος του Μέλο, Σκουλάς, στο VAR, ο Γραμμένος που… δουλεύει(;) νύχτα-μέρα με την ομάδα του (…) και ο Κουκουλάκης σε ρόλο ξεναγού…

Μόνο αυτός θα μπορούσε να το κάνει…

Ο Μέλο Περέιρα τίναξε στον αέρα τη συνάντηση Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ με τη FIFA/UEFA -παρά τα λεγόμενα των Χούμπεςλ, Αυγενάκη περί επιτυχούς συνάντησης-  γιατί μόνο αυτός μπορούσε!

Πώς το έκανε;

Με τους ορισμούς των διαιτητών για την εμβόλιμη αγωνιστική.

Ο Πορτογάλος έβαλε τον Σκουλά στο VAR του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό, που πριν από μερικές μέρες στην Τούμπα έκανε το άσπρο-μαύρο για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κέρδισε το παιγνίδι, όμως δύο μέρες νωρίτερα είχε βγάλει μια «σκληρή» ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Η διοίκηση Γραμμένου και των επίορκων στελεχών της ΕΠΟ δεν αρκέστηκαν στη σκανδαλώδη αντικατάσταση εν μία νυκτί τριών μελών του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης προκειμένου να προφυλάξει τις ομάδες τους που έχουν καταγγελθεί (ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ).

»Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε.

»Δεν αρκέστηκαν στη σκανδαλώδη διατήρηση του Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ παρά το ομολογημένο ασυμβίβαστό του, καθώς ο γιος του εργάζεται στο OPEN, βασανιζόμενοι από το ερώτημα αν τελικά το OPEN ανήκει στον ΠΑΟΚ.

»Σας καλούμε άμεσα να τον αντικαταστήσετε.

»Συνεχίζουν τα σκάνδαλα με τους σημερινούς ορισμούς στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΟΦΗ, τοποθετώντας όσους χθες κατέθεσαν τα απαραίτητα διαπιστευτήρια, μη καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μια ακόμη ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

»Κύριοι της ΕΠΟ, έχετε ξεφτιλίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν πάει άλλο.

»Και ενώ τα τελευταία τρία χρόνια συνεχώς όλα αυτά τα εγκλήματα, εντός και εκτός των γηπέδων, λαμβάνουν χώρα έχοντας πλήρως χρεοκοπήσει την ΕΠΟ με αλόγιστες σπατάλες εκτός λογικής, για τις οποίες θα λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική Ομάδα, με τη χώρα να είναι πρωταθλήτρια στα στημένα παιχνίδια και στις εικόνες ντροπής του υποκόσμου στις ενώσεις, σε εκτεταμένα επεισόδια οπαδών με σοβαρούς τραυματισμούς ακόμα και φόνους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και η UEFA μας καλούν σε φιλολογικές συζητήσεις χωρίς ατζέντα και χωρίς ουσία, χωρίς προτεινόμενες ριζικές αλλαγές στην ΕΠΟ και ΚΕΔ με τους επίορκους να κερδίζουν χρόνο παραμονής στη σάπια καρέκλα τους».

Στα… παλιά του τα παπούτσια, όμως, του Πορτογάλου, ο οποίος έκανε επίδειξη δύναμης. Ποια FIFA και ποια UEFA μπροστά στον Περέιρα; 

Τα προβλήματα του… Περέιρα

Για να έχεις το περιθώριο να τιμωρήσεις διαιτητές, εκτός της πρόθεσής σου να είσαι ακριβοδίκαιος και να μη χαρίζεσαι στους επιλήσμονες ρέφερι, θα πρέπει να διαθέτεις τον κατάλληλο αριθμό, προκειμένου να καλύπτεις τους αγώνες.

Εκεί κάπου την… πάτησε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα που επέλεξε τον δρόμο των λίγων κι εκλεκτών. Με 26 διαιτητές πάει να βγάλει το πρωτάθλημα της Super League 1 o Πορτογάλος. Ποιος θα είναι πρώτος, ποιος τέταρτος και ποιος στο VAR…

Το μεγάλο πρόβλημα είναι στους VARistes, καθώς ακόμη δεν έχουν πάρει πιστοποίηση όλοι οι διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας για να έχουν το δικαίωμα ν’ αναλάβουν τέτοια καθήκοντα. Ως εκ τούτου, οι ίδιοι και οι ίδιοι τοποθετούνται και μάλιστα σε συγκεκριμένες ομάδες σε βαθμό… παρεξηγήσεως. Οι επιλογές του Περέιρα δημιουργούν προβλήματα ποικιλοτρόπως.

Επίσης, ερώτημα παραμένει ο ρόλος του… εκπαιδευτή τoυ VARίστα κ. Κουκουλάκη. Κάνει τη δουλειά του ή μόνο αρκείται να παντελονιάζει τον μισθό του και να συνοδεύει τον Περέιρα –μαζί με τον Τριτσώνη– στα καλύτερα φαγάδικα στην Αθήνα. Μόνο στην Αθήνα, γιατί στη Θεσσαλονίκη έχουν αναλάβει άλλοι…

Διαβάστε επίσης