Ποιος έχει στα χέρια του και πόσο πουλάει την μυθική φανέλα του Πάολο Ρόσι…

Είναι μια από τις πιο ιστορικές φανέλες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η φανέλα της Εθνικής Ιταλίας  με το «20», με την οποία ο Πάολο Ρόσι, στις 5 Μαΐου 1982, στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία, σημείωσε τρία γκολ κόντρα στη Βραζιλία (3-2).

Την φανέλα έχει στα χέρια του ο Ζουνίνιο Φονσέκα, 62 ετών, αναπληρωματικός αμυντικός της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1982 και στον πάγκο στη Βαρκελώνη στις 5 Ιουλίου ο οποίος προφανώς την πήρε ενθύμιο από τον ίδιο τον Πάολο Ρόσι.

Όπως γράφει η Gazzetta dello Sport την πουλάει για 50 χιλιάδες δολάρια ( 41.111 ευρώ) μ’ έναν όρο: «Θέλω να την αγοράσει κάποιος που είναι συνδεδεμένος με τον κόσμο του αθλητισμού»

«Δεν ξέρω, για μένα νομίζω ότι είναι αρκετά, αλλά ας δούμε, αν κάποιος προσφέρει περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Το σημαντικό είναι η φανέλα να καταλήξει σε καλά χέρια. Υπάρχει ένας πρώην παίκτης από τη Βραζιλία που με αναζήτησε επίμονα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε συμφωνήσει. Όχι, δεν θέλω να πω ποιος είναι», πρόσθεσε ο Ζουνίνιο Φονσέκα.

«Ήμουν στον πάγκο εκείνη την ημέρα, επειδή ο Εντίνιο είχε τραυματιστεί. Στο τέλος του παιχνιδιού μπήκα στα ιταλικά αποδυτήρια γιατί ήθελα να ανταλλάξω τη φανέλα μου με το 14 με μία φανέλα της Ιταλίας. Μου αρκούσε οποιαδήποτε. Κάποιος, δεν θυμάμαι ποιος, σίγουρα όχι παίκτης, μου έδωσε μια τσάντα με τη φανέλα, δεν κοίταξα ποια ήταν. Όταν βγήκα από εκεί, έριξα μια ματιά: ήταν ο αριθμός 20. Ήταν βρώμικη, εννοώ γεμάτη ιδρώτα. Ήταν αυτή που φορούσε στο γήπεδο, είμαι σίγουρος. Όλα αυτά τα χρόνια, την κρατούσα σε μια βαλίτσα στο σπίτι μου».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα