«Μπάμπης» στην Αμφιθέας: Ποιότητα και νοστιμιά από το 1967

Στην οικονομική κρίση που βιώνει η κοινωνία μας, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ο σεβασμός και η ποιότητα που διαθέτουν, οι όποιες επιχειρήσεις στα προϊόντα που παράγουν και προσφέρουν στο ευρύ κοινό. Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την λειτουργία της ταβέρνας «ΜΠΑΜΠΗΣ» στην λεωφόρο Αμφιθέας, το καλό πρέπει να λέγεται και είναι ένα: ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Πενήντα χρόνια ελληνικές, μοναδικές γεύσεις. Με συνέπεια και σεβασμό στους πελάτες για 3 γενιές ένα πράγμα δεν διαπραγματεύεται την ποιότητα, η ιδιοκτησία της ταβέρνας «ΜΠΑΜΠΗΣ» συνεχίζει την γευστική παράδοση με «ναυαρχίδα» το αχτύπητο μπιφτέκι που την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι θέμα χρόνου αυτή την συνταγή να την γευτούν και οι γείτονες μας οι Σέρβοι.

Τα φημισμένα μπιφτέκια του "Μπάμπη"
Τα φημισμένα μπιφτέκια του “Μπάμπη”

Το 1978 μεταφέρθηκε στη σημερινή της θέση (λεωφόρος Αμφιθέας). Άλλαξε διεύθυνση, αλλά όχι και ποιότητα. Τα κρεατικά, χωρίς υποχωρήσεις στη γεύση και την ποιότητα, όλα αυτά τα χρόνια την κατατάσσουν στην υψηλότερη λίστα των κρεατοφάγων της Αθήνας. Στον πάγκο της φιγουράρουν ψάρια και θαλασσινά ολόφρεσκα και γα τους πιο απαιτητικούς ψαροφαγάδες, που σε συνδυασμό με την υπέροχη χωριάτικη σαλάτα, τα όσπρια και το χύμα κρασί προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Επιπλέον, παρότι η φορολογία είναι πολύ υψηλή, η επιχείρηση διατηρεί δεκάδες θέσεις εργασίας και απορροφά τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, μια αξιόλογη προσπάθεια με οικονομικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Αυτό είναι μια μικρή προσφορά, προς τους πελάτες –πολίτες, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν έχει πρώτο στόχο το υπέρμετρο κέρδος, αλλά τον εφικτό κύκλο εργασιών, μέσα από τον οποίο δημιουργούνται συνθήκες οικονομικής ισορροπίας. Η φιλοσοφία αυτή έρχεται από το βάθος του χρόνου, από τότε που ο Μπάμπης Βλάχος άνοιξε το πρώτο μαγαζί το 1967.

Στην αίθουσα δεσπόζει το πορτραίτο του Μπάμπη Βλάχου, ο οποίος το μακρινό 1967 άνοιξε την ταβέρνα
Στην αίθουσα δεσπόζει το πορτραίτο του Μπάμπη Βλάχου, ο οποίος το μακρινό 1967 άνοιξε την ταβέρνα

Ακόμη και τώρα που το μαγαζί έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, του Σωτήρη Βλάχου και του Τάκη Διαμαντόπουλου, η παράδοση συνεχίζεται, κουβαλώντας στις πλάτες τους την βαριά κληρονομιά του Μπάμπη και των Θωμά, Προκόπη και Κώστα, των τριών αδερφών που καταξίωσαν το μαγαζί στη συνείδηση του κόσμου. Για αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι στα τραπέζια του βλέπεις πολιτικούς, αρχιεπίσκοπους, τραγουδιστές, αθλητές, επιχειρηματίες, εργάτες, ηλικιωμένους, εφήβους, τους πάντες. Όλοι οι πελάτες ένα πράγμα απολαμβάνουν, ποιότητα και νοστιμιά, και …ψηφίζουν, όχι κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά καθημερινά, δαγκωτό «ΜΠΑΜΠΗ»…

Τάκης Διαμαντόπουλος και Σωτήρης Βλάχος
Τάκης Διαμαντόπουλος και Σωτήρης Βλάχος

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας και της εξαιρετικής συνέχειας της επιχείρησης;
– «Το μυστικό όσο και αν ακούγεται κοινότοπο είναι ένα: ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον πελάτη. Σε μια οικονομική συγκυρία που ο λαός και η κοινωνία μας περνούν πολύ δύσκολα, οφείλεις ως επιχειρηματίας και ειδικά εστιάτορας να μπορείς να ανταποκριθείς σε όλο αυτό τον κόσμο που τιμά με την επιλογή του την ταβέρνα μας. Πολύ απλά, πρέπει να διαφυλάξεις, την ποιότητα των προϊόντων και σ’ αυτό δεν κάνουμε καμία έκπτωση, από το 1967 μέχρι σήμερα. Τόσο εγώ, όσο και ο Σωτήρης, ως μια γροθιά, που είμαστε οι συνεχιστές αυτής της παράδοσης, αλλά και οι συνεργάτες μας, δουλεύουμε με την ίδια …συνταγή όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει, επίσης, να υπάρχει φιλικό περιβάλλον και εξυπηρέτηση στο σέρβις των πελατών, και αν όλα αυτά συμβούν και συμβαίνουν, τότε θα έρθει και το κέρδος. Έχουμε κατορθώσει όλα αυτά τα χρόνια να επενδύουμε στον άνθρωπο και τις ανάγκες της επιχείρησης με αποτέλεσμα, τώρα που τα πράγματα είναι στενάχωρα με την οικονομική κρίση να μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις, όπως την απορρόφηση του ΦΠΑ και να μην επιβαρύνουμε έτσι τους πελάτες, μικρό δείγμα σεβασμού», τόνισε με έμφαση ο Τάκης Διαμαντόπουλος, ένας εκ των ιδιοκτητών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα