bpbg
bpbg

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για τον διορισμό της Μ. Αντωνίου

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης πυροδότησε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρήσει το «παράρτημα» του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε συσταθεί επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα, ορίζοντας μάλιστα επικεφαλής σε αυτό την πρώην βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην προσπάθεια του να αντικρούσει την κριτική, καθώς η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε αποδοκιμάσει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ιδρύσει πρωθυπουργικό παράρτημα στη συμπρωτεύουσα, ανέφερε πως η διατήρηση της συγκεκριμένης δομής κρίνεται αναγκαία εξ αιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών. Άφησε δηλαδή να εννοηθεί πως στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης αναφορικά με την «ελληνικότητα» της Μακεδονίας θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το «πρωθυπουργικό γραφείο» στη Θεσσαλονίκη.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η τοποθέτηση νέας επικεφαλής στο Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης αποτελεί όψιμη αναγνώριση από τη Ν.Δ. της αναγκαιότητας ύπαρξης και λειτουργίας ενός θεσμού που ίδρυσε και στήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Να θυμίσουμε ότι η Ν.Δ. από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε αμφισβητήσει, αν όχι λοιδορήσει, την ύπαρξή του ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ένα χρόνο πριν, το χαρακτήριζε «άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι». Αυτά την ίδια στιγμή που το σύνολο των τοπικών φορέων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών ομάδων, ανεξαρτήτως πολιτικής τους τοποθέτησης, αναγνώριζε την θετική του συνεισφορά στα κρίσιμα ζητήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής»

Στην ίδια ανακοίνωση η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη αφού εύχεται στην κ. Αντωνίου «καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα» εκφράζει ελπίδα να μην καταστήσει το πρωθυπουργό γραφείο σε κέντρο «κομματικού ρουσφετιού», αλλά να συνεχίσει το πετυχημένο έργο των προκατόχων της στην παρακολούθηση και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στην περιοχή ευθύνης του Γραφείου.

Παρέμβαση έγινε και από το ΚΙΝΑΛ με το εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Π. Χρηστίδη να ασκεί δριμεία κριτική και στις δυο πλευρές.

«Το φθινόπωρο του 2016 ο κος Τσίπρας εφηύρε το «πρωθυπουργικό γραφείο της συμπρωτεύουσας» και τοποθέτησε υπεύθυνη αυτού την κα Νοτοπούλου. Την καταφανή παλαιοκομματική μέθοδο κατήγγειλε η ΝΔ δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη με την εξής φρασεολογία: «όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη».

Η κα Νοτοπούλου απάντησε στον κο Μητσοτάκη πως «φθονεί τη συλλογική προσπάθεια συνεννόησης όλων των πολιτικών φορέων της πόλης, για το κοινωνικό καλό». Δεν γνωρίζουμε ποιο το αποτέλεσμα για το κοινωνικό καλό, πάντως το ατομικό καλό της κας Νοτοπουλου έγινε πράξη, πρώτα με την υποψηφιότητά της στον δήμο Θεσσαλονίκης και κατόπιν με την εκλογή της στη Βουλή εκμεταλλευόμενη την εκλογική περιφέρεια δράσης της» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, συμπληρώνοντας: Φαίνεται πως ο κος Μητσοτάκης είδε το φως το αληθινό στο πολιτικό «έργο» της κας Νοτοπούλου και αποφάσισε να δώσει θεσμική οντότητα στον ρόλο της, διατηρώντας το Γραφείο και τοποθετώντας την κα Μαρία Αντωνίου, πολιτευτή και αναπληρωτή τομεάρχη παιδείας της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ «Ενόσω παρακολουθούμε ένα σύγχρονο πολιτικό κουκλοθέατρο με αντίστροφη των ρόλων και μοναδικό στόχο τη νομή της εξουσίας, γίνεται σαφές στον κάθε πολίτη πως και για τη ΝΔ το πρόβλημα δεν είναι οι θεσμοί αλλά τα πρόσωπα. Το μόνο βέβαιο στην εθνική εορτή που προετοιμάζει η σημερινή κυβέρνηση το 2021 είναι πως δεν θα γιορτάσουμε τη θεσμική λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους».

Διαβάστε επίσης