Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Παλαιστίνιοι στην Ελλάδα για την «κόλαση» της Γάζας – «Δεν ξέρουν ποιους θάβουν»

«H Γάζα είναι σε μία πάρα πολύ τραγική κατάσταση», είπε ένα μέλος της παλαιστινιακής κοινότητας στην Ελλάδα

Μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας στην Ελλάδα μίλησαν στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» και σχολίασαν την κατάσταση μετά την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ενώ αναφέρθηκαν και στις τραγικές συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία εκτός από τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει το Τελ Αβίβ, μετά την έναρξη των εχθροπραξιών έκοψε στους κατοίκους την πρόσβαση σε νερό και ρεύμα.

«H Γάζα είναι σε μία πάρα πολύ τραγική κατάσταση. Έχουν χτυπήσει τα νοσοκομεία, τα ασθενοφόρα και τους γιατρούς. Έχουν κόψει το νερό και το ρεύμα», είπε ένα μέλος της παλαιστινιακής κοινότητας στην Ελλάδα.

«Θάβουν ανθρώπους  χωρίς να ξέρουν ποιοι είναι. Τα παιδάκια γράφουν το όνομά τους στα χέρια τους, σε περίπτωση που πεθάνουν να ξέρουν σε ποιον ανήκει το πτώμα είναι αυτό που θάβεται», είπε ένα μέλος της παλαιστινιακής κοινότητας.

Καταδικάζουν τις επιθέσεις

Επιπλέον, ερωτήθηκαν αν οι επιθέσεις που γίνονται ανά τον κόσμο θεωρούν ότι συμβάλλουν στον αγώνα της Παλαιστίνης για ελευθερία κι απάντησαν: «Καταδικάζω τον Κινέζο αντισημίτη που επιτέθηκε στον πρέσβη, καταδικάζω τον Τσετσένο τρομοκράτη που επιτέθηκε στη Γαλλία και τον Τυνήσιο. Απλώς δεν ρωτάτε για εμάς. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ‘βούτυρο στο ψωμί’ των εχθρών μας για να δείξουν και να πείτε ‘βλέπετε τι βάρβαροι, τι απάνθρωποι είναι’».

Και τόνισαν: «Ούτε μας στηρίζουν, ούτε μας εκφράζουν, ούτε μας βοηθάνε».

«Όσοι έχουν φύγει, έχουν φύγει λόγω των οικονομικών, κοινοτικών και πολιτικών καταστάσεων στη Γάζα. Αναγκάστηκαν να φύγουν για να ζήσουν αλλού», κατέληξαν τα μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα