«Πολιτική παρέμβαση και όχι αποστασία η έκκληση Τσίπρα»

Στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα προσφέρει ο Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας «πολιτική παρέμβαση» και όχι «αποστασία» έκκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψουν το κόμμα τους και να πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε πολιτική εκπομπή που θα προβληθεί απόψε το βράδυ ο κ. Κουβέλης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οχι δεν υπάρχει αποστασία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μία πολιτική παρέμβαση, ζητώντας τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διαφοροποιήσουν τη στάση τους και να ενεργήσουν διαφορετικά», απάντησε και πρόσθεσε πως «ο τρόπος που έγινε αυτό δεν ήταν ορθός αλλά σε καμία περίπτωση, αποστασία. Τα λεγόμενα περί αποστασίας οδηγούν σε άλλους συνειρμούς και ουσιαστικά όταν αναδεικνύεται μία τέτοια πολιτική πρακτική -με την οποία διαφωνώ- από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αποστασία τότε, εξ αντικειμένου και πέρα από προθέσεις, διαμορφώνεται κλίμα για πραγματική ρευστοποίηση της πολιτικής ζωής».

Επίσης, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε θετικός σε συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση Αριστεράς και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Χρειάζονται στη χώρα μας κυβερνήσεις συνεργασίας. Εμείς το αποδείξαμε αυτό ως αναγκαιότητα τον Ιούλιο το 2012. Αλλά οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να είναι ουσιαστικά συνεργατικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε μονοκομματικές συμπεριφορές, αλλά και αυτό που παράγει η συνεργατική κυβέρνηση να αντανακλά στην ασκούμενη πολιτική».

Διαβάστε επίσης