Πως θα εμβολιαστούν όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν

Στο OPEN μίλησε το πρωί της Τετάρτης (1/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αιτία που οδηγήθηκε η κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στου άνω των 60, ενώ παράλληλα εξήγησε τι θα συμβεί με τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ερωτηθείς για το τι άλλαξε και τελικά κατέστη υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως «τα στοιχεία από το ΕΣΥ δείχνουν η ομάδα που πλήττεται περισσότερο από κορονοϊό, ανήκει στην συντριπτική της πλειοψηφία στους ανεμβολίαστους από 60 ετών και πάνω».

«Λένε ορισμένοι ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι που δεν έχουν κάποιον να τους μετακινήσει, που έχουν αδυναμία να φύγουν από το σπίτι τους και να πάνε να κάνουν το εμβόλιο ή έχουν ακόμα και αδυναμία να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα για να εμβολιαστούν» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

 «Η απάντηση είναι ότι με τα κινητά συνεργεία εμβολιασμού η Πολιτεία θα φέρει το εμβόλιο στην πόρτα του, είτε μέσα από συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε με άλλα προγράμματα όπως για παράδειγμα το «Βοήθεια στο Σπίτι». Το πνεύμα της Πολιτείας δεν είναι τιμωρητικό», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα