Πότε ο Γιάνης δεν μπορεί και πότε…

Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Έχει πιστό κοινό που τον ακολουθεί παντού, αλλά και φανατικούς «εχθρούς» που τον κατηγορούν για σωρεία λόγων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ο κλασικός πολιτικός, αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα έχει για μοναδικό της μέλος τον ίδιο.

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος έγινε ευρύτερα γνωστός όταν ανέλαβε το υπουργείο οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Πέντε χρόνια μετά, ο Γιάνης είναι ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 και βρίσκεται εντός της ελληνικής βουλής.

Ο κ. Βαρουφάκης βρέθηκε εκ νέου στο κέντρο της προσοχής, καθώς κατέθεσε στη δευτερολογία του στη Βουλή έναν φάκελο ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, περιείχε ένα στικάκι με τις απομαγνητοφωνήσεις των συζητήσεων στις συνεδριάσεις του «διαβόητου» Eurogroup του 2015.

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος κ. Τασούλας επέστρεψε ως απαράδεκτο το φάκελο, λέγοντας πως αρνείται να γίνει αχθοφόρος του κ. Βαρουφάκη.

Το ζήτημα που ανέκυψε, ωστόσο, είναι άλλο: για ποιο λόγο ο γ.γ. του ΜέΡΑ25 αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις (οι οποίες, θυμίζουμε, είχαν προκαλέσει την οργή της Τρόικας όταν μαθεύτηκε πως καταγράφονταν τα όσα λέγονταν πίσω από κλειστές πόρτες);

Τελικά μήπως ο κ. Βαρουφάκης επιζητεί να βρεθεί εκ νέου στο προσκήνιο και να προκαλέσει «θόρυβο»- όπως, δηλαδή, είχε συμβεί και με την πρότασή του να ψηφιστεί η Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα