Πρόγραμμα δοκιμών στο VAR

Η…  δοκιμαστική πρεμιέρα του VAR σε επίπεδο ομάδων Super League θα γίνει στο κυριακάτικο παιχνίδι προετοιμασίας στα «Πηγάδια» όπου θα παίξουν Ξάνθη και ΑΕΛ.

Τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα έχουν ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Δημήτρης Καραντώνης, όπως και οι βοηθοί του, Ιωάννης Καραγκιοζόπουλος και Κούλα Χασάν και ο τέταρτος διαιτητής, Δημήτρης Μαλούτας.

Στο VAR θα βρίσκεται ο Στέφανος Κουμπαράκης και Assistant θα είναι ο Χρήστος Τζιώτζιος.

Πρόγραμμα δοκιμών του VAR έχει καταρτίσει η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Σύμφωνα με αυτό θα πρέπει η κάθε ΠΑΕ να προγραμματίσει μια φιλική αναμέτρηση ακόμα και με ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της ώστε να γίνει το τεχνολογικό τεστ που θα δώσει την έγκριση στο κάθε γήπεδο.

Τα τεστ ουσιαστικά αρχίζουν από σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας στα ματς της Κ19 και της Κ17 του ΠΑΟΚ και θα συνεχιστούν αύριο στο Χαριλάου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δοκιμών του VAR, στα γήπεδα της Super League έχει ως εξής:

9 Αυγούστου: Τούμπα

10 Αυγούστου: Βικελίδης

11 Αυγούστου: Ξάνθη

12 Αυγούστου: Λάρισα

16 Αυγούστου: Λαμία

17 Αυγούστου: Βόλος

18 Αυγούστου: Αγρίνιο

19 Αυγούστου: Τρίπολη

20 Αυγούστου: Περιστέρι, Ηράκλειο

21 Αυγούστου: Νέα Σμύρνη

23 Αυγούστου: Καραϊσκάκη

Με το πέρας των τεστ σε όλα τα γήπεδα, η FIFA θα στείλει την έγκρισή της και αν πάνε όλα καλά από την πρώτη αγωνιστική οι διαιτητές θα έχουν τη βοήθεια του VAR, με σκοπό τις όσο το δυνατόν ακριβοδίκαιες αποφάσεις τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα