Προκαταρκτική για Novartis: Ξεκίνησε για να… αναβληθεί!

Καθώς μπήκαν στην αίθουσα Τζανακόπουλος και Πολάκης αρνούμενοι να αποχωρήσουν. Αναβάλετε και η εξέταση Φρουζή. «Και την επόμενη φορά θα είμαστε εδώ!», είπε ο Πολάκης

Ξεκίνησε για να αναβληθεί η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης στην υπόθεση Novartis.

Η απόφαση αυτή ήρθε καθώς στην αίθουσα προσήλθαν κανονικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος οι οποίοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, μετά τη εξαίρεσή τους από την πλειοψηφία της Επιτροπής καθώς θα είναι μάρτυρες.

Χωρίς τη φρουρά της Βουλής

Αποτέλεσμα αυτού ο πρόεδρος της Επιτροπής διάλεξε να αναβάλλει την συνεδρίαση παρά να καλέσει τη φρουρά της Βουλής. Ταυτόχρονα αναβλήθηκε και η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή για άλλη ημέρα.

Μέσα στην επιτροπή ο Σπ. Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «πρέπει να συζητήσουμε το αίτημα εξαίρεσης των δύο (Πολάκη, Τζανακόπουλου) αλλά και τηςε εξαίρεσης των τριών (σ.σ. Θ. Πλεύρη, Κ. Κυρανάκη και Β. Κεγκέρογλου).

Η είσοδο Πολάκη – Τζανακόπουλου στην αίθουσα συνεδρίασης

Μπούγας: Διέκοψα λόγω μη νόμιμης σύνθεσης

Ο προεδρεύων της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η επιτροπή αναβλήθηκε λόγω μη νόμιμης σύνθεσής της, αφού στο κατ’ επανάληψη αίτημά του να αποχωρήσουν, εκείνοι αρνήθηκαν. Ετσι, ανέβαλε τη συνεδρίαση για άλλη ημέρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος αρνήθηκαν να εξέλθουν από την αίθουσα 150 του κοινοβουλίου.

Βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα με το σκεπτικό ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα.

Πολάκης: Προστατεύουν τον Φρουζή -Θα έρθουμε και την επόμενη φορά

Βγαίνοντας από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους υποστήριξε: «Προστατεύουν το Φρουζή γι αυτό δεν μας θέλουν μέσα. Και την επόμενη φορά θα είμαστε εδώ!»

 

Διαβάστε επίσης