Προκοπάκης για ΕΡΤ: «Η ξεφτίλα της συγκάλυψης – Βαρύ το τίμημα για μια συμφωνία βυσμάτων»

Η ανάρτηση του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Γιώργου Προκοπάκη για την ΕΡΤ:

Η αστοχία της ΕΡΤ με τη μη μετάδοση της προσπάθειας του ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια καλύφθηκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Χρεώθηκε στον Ιάπωνα σκηνοθέτη. Διακινήθηκε η πληροφορία (το είδα στο Protagon) πως θα ήταν πολύ ακριβή λύση να έπαιρναν τη ροή και να έκανε τη σκηνοθεσία η ΕΡΤ.

Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι, να έχουν λεφτά να τα χάνουν στις παραγωγές τους.

Προκύπτει πως η ανακοίνωση ήταν παπάντζα. Ζωντανά η δημοσιογράφος Κατερίνα Αναστασοπούλου (αυτή η “κοπέλα δίπλα του” έχει και όνομα και επαγγελματικό παρελθόν – για το μέλλον ίσως υπάρχουν αμφιβολίες πια) απευθυνόμενη στον συμπαρουσιαστή της Διευθυντή του Αθλητικού είπε “γιατί δεν έγινε όπως το 2016 που πήραμε εικόνα της προσπάθειας της Στεφανίδου;” – από το κοντρόλ ούρλιαζε κάποιος (ποιός; Να ξέρουμε τι στο διάολο γίνεται) “τι κάνεις τώρα;” μιας και δηλωνόταν στο πανελλήνιο η παπάντζα και το δάχτυλο έδειχνε υπευθύνους μ´εσα από την ΕΡΤ.

Οι αστοχίες συνεχίστηκαν και τώρα πια ανοιχτά τους έχει πάρει στο ψιλό η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΕΡΤ έχει ΚΑΙ διευθυντή του Αθλητικού ΚΑΙ προϊσταμένη υπηρεσίας παρακολούθησης των συμβάσεων δικαιωμάτων αθλητικών γεγονότων. Εάν η διοίκηση πίστευε αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση έπρεπε να είχε ήδη απολύσει ένα εκ των δύο ή και τους δύο. Αμ δε! Για αμφοτέρους έχω γράψει επανειλημμένως.

Ο κύριος Διευθυντής προσελήφθη (μετά από ένα χρόνο αργίας) το 2017 γιατί, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δύο διοικήσεων επί τσιπριστάν, δεν υπήρχε κανείς από το Αθλητικό Τμήμα να υπογράψει αποτίμηση €4 εκατ σε προϊόν που οι υπηρεσίες αποτιμούσαν βαριά-βαριά €660 χιλ. Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν, το προϊόν που παράγει το αθλητικό τμήμα έχει απαξιωθεί – όταν παράγει βέβαια (για να μην το ζαλίζουμε, ας θυμηθούμε μόνον τα χλευαστικά τουίτ του Αλαφούζου για τις μεταδόσεις της SL2). Αυτόν τον άνθρωπο, διατήρησαν στη θέση του με δύο ανανεώσεις σύμβασης οι κκ Γαμπρίτσος και Ζούλας.

Η προϊσταμένη συμβάσεων δικαιωμάτων είναι η πολυαγαπημένη αρθρογράφος της εφημερίδας “ο Γαύρος”, η πρόσληψη της οποίας ήταν η πρώτη (κυριολεκτικά) πράξη της τελευταίας τσιπροδιοίκησης, πριν ακόμη τη συγκρότηση σε σώμα. Ως μετακλητή απελύθη τον Σεπτέμβριο 2019 και την ίδια στιγμή της δόθηκε σύμβαση συμβούλου της διοίκησης.

Για τυπικούς λόγους, οι επόμενες δύο ανανεώσεις την εύρισκαν σύμβουλο διαφορετικού στελέχους – μέχρις ότου φτιαχτεί η θέση την οποία κατέλαβε μονίμως πια. Για μένα ήταν απολύτως βέβαιο πως οι συγκεκριμένοι θα έκαναν κάποια στραβή.

Αυτό που δυσκολεύομαι να απαντήσω είναι πώς διάολο τους κράτησαν.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι κάποια συμφωνία στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας Πέτσα (ως υπεύθυνου υπουργού τότε) και της τελευταίας συριζοδιοίκησης και την “άφεση αμαρτιών” του σκανδάλου των €52 εκατ για τις μεταδόσεις επτά ομάδων της Super League. Από την άλλη δεν ξέρεις – μπορεί ο κ. Ζούλας να είχε δεδομένα αξιολόγησης του τεράστου έργου που προσέφερε.

Η στραβή ήταν προδιαγεγραμμένη. Αυτό που δεν ήταν προδιαγεγραμμένο είναι η ξεφτίλα της συγκάλυψης. Βαρύ το τίμημα για μια συμφωνία βυσμάτων. Μεγάλα παιδιά είναι οι Γαμπρίτσος και Ζούλας, ας πρόσεχαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα