Προκρίθηκε στον τελικό ο Πετρούνιας, αλλά νιώθει μαχαιριές στις αιωρήσεις

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης της Ντόχα παρά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αριστερό ώμο.

Με σπουδαία εκτέλεση στους κρίκους και 15.266 βαθμούς ο Πετρούνιας πέρασε στον τελικό της ερχόμενης Παρασκευής (2/11) για να διεκδικήσει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφασή του να αναβάλλει την εγχείρηση στον ώμο για να δώσει κανονικά την δική του μάχη.

Μιλώντας στη μικτή ζώνη του “Aspire Dome”, μετά την πρόκρισή του, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες: «Δεν ήταν η καλύτερη εκτέλεση που μπορώ να κάνω, αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή για τη δεδομένη στιγμή και για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Αυτό το πρόγραμμα το έχω κάνει ένα σωρό φορές στη ζωή μου. Δούλεψα πολύ τον τελευταίο καιρό, όχι σε ολοκληρωμένα προγράμματα αλλά σε βάρη και σε δυναμικά στοιχεία, γι’ αυτό ήξερα ότι χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου θα μπορούσα να ‘βγάλω’ σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα».

Παράλληλα, εξήγησε με ποιον τρόπο καταφέρνει να αψηφά το πρόβλημα τραυματισμού, που θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο στις 5 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κατάρ. «Έχω αλλάξει όλη μου την προπόνηση. Δουλεύω πολύ στη δύναμη, χωρίς αιωρήσεις. Όταν χρειάζεται να κάνω αιωρήσεις, είμαι αναγκασμένος να βάλω όλη μου την προσπάθεια και θετική σκέψη για να συγκεντρωθώ και να αντέξω τον πόνο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζω. Ο πόνος στις αιωρήσεις είναι οξύς, σαν μαχαιριά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα