Πρωτάθλημα: Ο Κλάτενμπεργκ παίζει το «παιχνίδι», όχι η Εκτελεστική

Έγιναν οι εκλογές της ΕΠΟ, βγήκε ο Ζαγοράκης πρόεδρος. Δεν βγήκαν οι legends Χαριστέας, Παπαδόπουλος και Καφές, και ο Γραμμένος την είχε έτοιμη την απάντηση. Δεν επικοινώνησαν το όραμά τους, σου λέει, στους ψηφοφόρους. Για τους βλαχοπρόεδρους μιλούσε ο Βάγγος. Ότι οι legends έπρεπε να μιλήσουν μαζί τους για ν’ αναπτύξουν το όραμα. Όραμα, ρε φίλε. Ο Βάγγος μίλησε για όραμα. Λες κι είναι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Δηλαδή, όταν ψηφίστηκε αυτός, είχε αναπτύξει το όραμά του στον Κουπτσίδη, στον Χατζησαρόγλου, στον Στέργιο τον Αντωνίου, στον Βρακά. Το όραμα. Είχε όραμα. Έλα να σου ξηγήσω το όραμα, ένα πράγμα. Άλλο είναι το θέμα μου.

Βγήκε, λοιπόν, ο Ζαγοράκης και δεν έχει κανέναν δικό του στην Εκτελεστική Επιτροπή. Μάλιστα. Και πλακώνουνε τα πανηγύρια στο Σαββιδοτεχνείο. Ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλη νίκη στις εκλογές της ΕΠΟ. Και δώσ’ του βάρ’ του σαγανάκι με σανό. Οι δυνάμεις της εξυγίανσης, σου λέει, νίκησαν στις εκλογές της ΕΠΟ. Βάζουνε και την ΑΕΚ μέσα, βέβαια. Τη συμμαχία, και καλά. Ο Μελισσανίδης δεν πανηγυρίζει, που έχει και τους περισσότερους, και πανηγυρίζει ο Σαββίδης. Για τρέλα μιλάμε.

Ο Ολυμπιακός παίρνει περίπατο το πρωτάθλημα, αλλά με αυτό δεν ασχολούνται. Τους νοιάζει τους Σαββιδοτέχες, που την έφεραν στον Μαρινάκη στην ΕΠΟ. Να έρθουμε στο ψαχνό. Ρωτάω τώρα εγώ. Ποιος κάνει κουάντο, ρε, στο ποδόσφαιρο; Άσε τον Ζαγοράκη απ’ έξω. Η Εκτελεστική κάνει ή ο Κλάτενμπεργκ; Πολύ σοβαρή είναι η ερώτηση.

Παλιά, όλο το νταβαντούρι ήταν να ελέγξουνε την ΕΠΟ, για να βάλει ο πρόεδρος τα δικά του παλικάρια στην ΚΕΔ, να κάνουν τους ορισμούς και να δίνουν σπόρια ή ολόκληρο το καρπούζι. Έτσι παιζότανε το έργο. Ο βλαχοπρόεδρος για να ψηφίσει τον τάδε πρόεδρο, έπρεπε να πάρει αντάλλαγμα, ότι θα βόλευε στην ΚΕΔ το δικό του παιδί από την επαρχία κ.λπ. Από τη στιγμή που ήρθανε ξένοι διαιτητές, τελείωσε το παραμύθι αυτό. Τι μπορεί να κάνει η Εκτελεστική; Να πάρει τηλέφωνο τον Κλάτενμπεργκ κανένας Παπαχρήστου και να του πει «θέλω να με παίξει ο τάδε διαιτητής»; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Τα ντέρμπι θα τα σφυρίζει ξένος διαιτητής. Τα ελληνικά, Μανούχοι και τα ρέστα. Και πώς την έφεραν στον Ολυμπιακό, δηλαδή, οι Σαββιδοτέχνες και ο Ιβάν; Θα βάλουνε κανένα πιστόλι στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός; Άπαξ κι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει αγωνιστικά, θα βρει τον τρόπο να κερδίσει κι ας τον πιστολιάσουνε.

Έτσι είναι. Τι μπορεί να κάνει η Εκτελεστική με τη διαιτησία; Μικροπράγματα, σου λέω εγώ. Δεν μπορεί να βγάλει πρωταθλητή. Αυτός είναι ο καημός. Το πρωτάθλημα. Αφού θα έρθουνε ξένοι διαιτητές, το έργο παραμένει το ίδιο με το πέτσινο, και χαίρετε. Τώρα, άπαξ κι ο ΠΑΟΚ χρειαστεί καμιά βοήθεια και την έχει, άμα κανένας Φωτιάς και κανένας Ευαγγέλου το πάνε το γράμμα σε κανένα παιχνίδι, θα φάνε πάγκο, όπως ο Παπαπέτρου και ο Τσαγκαράκης. Ένα μήνα και βάλε έξω τους άφησε ο Κλάτυ. Που μπορεί να επέμβει η Εκτελεστική που πανηγυρίζει ο Ιβάν.

Να σ’ το πω μια κι έξω. Άπαξ κι ο Ιβάν δεν τα χώσει χοντρά κι ο «Τίγρης» το ίδιο, για να φτιάξουνε ομαδάρες, δεν σώζονται από καμία Εκτελεστική. Απλά πράγματα είναι αυτά. Η ΕΠΟ δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά τα χρόνια.

Πάμε παρακάτω. Τι μπορεί να κάνει η Εκτελεστική; Η ίδια με πέρσι είναι σχεδόν. Φαγώθηκαν να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου στη Ριζούπολη. Έγινε στη Ριζούπολη; Στον Βόλο έγινε ο τελικός. Τι θα μπορούσε να κάνει περισσότερο, δηλαδή, από αυτά που έκανε η περσινή Εκτελεστική; Τίποτα απολύτως. Ο Ολυμπιακός του χάλασε το όραμα, που λέει κι ο Βάγγος ο Γραμμένος.

Ο Κλάτενμπεργκ θα το παίξει όλο το παιχνίδι του χρόνου. Με τους ξένους διαιτητές. Όπως το ακούς, μάστορα. Από τώρα έχουν γίνει αιτήσεις για να τον δούνε τον Άγγλο. Όλες δεκτές. Το αποτέλεσμα θα δείξει. Αλλά, μην πας μακριά. ΑΕΚ-Ολυμπιακός την Κυριακή και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Με ξένους διαιτητές. Εκεί θα δείξει το πράγμα.

Είναι, όμως, και το άλλο. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ελέγχουν την Εκτελεστική. Μάλιστα. Κι άντε, σου λέω εγώ, τα φέρνει έτσι η τύχη να σφαχτούνε ποια από τις δύο θα παίξει στην Ευρώπη. Τι χαμπάρια, μάστορα; Τι θα κάνει η Εκτελεστική, που η ΑΕΚ έχει τους περισσότερους; Μπορεί να παίξει κανέναν ρόλο; Κανέναν απολύτως.

Να σ’ το πω κι αυτό. Οι απέναντι αυτό μολογάνε συνέχεια. Ότι τα έφερε έτσι η τύχη με τη βαθμολογία, αλλά που η ΑΕΚ θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, που δεν θ’ αργήσει η μέρα που θα πλακωθούνε, σου λέει, οι Εκτελεστικοί. Και θα γίνει ωραίο νταβαντούρι. Θα βαράνε τα τηλέφωνα και θα μετράνε τις ψήφους. Έτσι υπολογίζουν οι απέναντι.

Μη σ’ το πάω ακόμα πιο μακριά το έργο, μάστορα. Πες ότι, στα play off ή στο Κύπελλο, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, πέφτει ένα χειρουργείο. Χωρίς αναισθητικό. Και μένει μία στην απ’ έξω. Το πρώτο πράγμα, θα τα ρίξουνε στον Κλάτενμπεργκ, παραιτήσου και τα ρέστα. Αυτά είναι για τον κόσμο. Άπαξ κι είσαι Ιβάν ή «Τίγρης», δεν θα σκεφτείς και το άλλο, ότι μπορεί κάποιος να τον μάτιασε τον ξένο τον διαιτητή; Άνθρωπος είναι κι αυτός. Του σφύριξε ο Κλάτενμπεργκ να έρθει να παίξει, και μπαίνει μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και βρίσκει μπαξίσι, καλώς ήρθατε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο ντέρμπι.

Έτσι είναι. Και δεν είναι ανάγκη να έστειλε την ανθοδέσμη ο ένας από τους δύο. Μπορεί να έφυγε από κανένα λουλουδάδικο από την Αλάσκα ή από το Ντουμπάι. Ή μπορεί να πέσει καμιά γραμμή από τη λίμνη Λεμάν, σου λέω εγώ, στο κοράκι που θα έρθει να σφυρίξει. Για να πλακωθούνε μετά τα αφεντικά, να χωριστούνε και οι Εκτελεστικοί. Σάμπως σύμμαχοι δεν ήτανε ο «Τίγρης» με τον Ιβάν, πριν από τον τελικό στον Βόλο; Ο Καλφόγλου έπαθε αγκύλωση με το σημαιάκι του στο γκολ του ΠΑΟΚ, και τι έγινε μετά; Βγήκε ο Μελισσανίδης και είπε ότι ο Καλφόγλου ήτανε στημένος. Και ποιος τον είχε στήσει, δηλαδή; Ο Γιάννης –«δεν είμαι του τζάμπα»– Δρόσος;

Έτσι είναι, μάστορα. Υποχρεωμένος είσαι να τα σκέφτεσαι όλα αυτά. Δεν είσαι κανένας τυχαίος. Αυτοί οι φραγκάτοι είναι φοβερά καχύποπτοι. Ο καθένας σκέφτεται, πώς να τον βλάψει ο άλλος ή κάποιος τρίτος να μπει για να σπείρει διχόνοια. Και να σου θυμίσω τι είχε πει ο εκδότης μας, Βίκτωρας Μητρόπουλος, όταν ήταν πρόεδρος στην ΕΠΑΕ κι είχανε συμμαχήσει όλοι μαζί, Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης και τα ρέστα. «Στο πρώτο πέναλτι, θα διαλυθούνε», είχε πει. Όπως κι έγινε, δηλαδή, τότε, αρχές του πρωταθλήματος το 1998.

Και τώρα, πολύ θέλει, δηλαδή; Ένα φρουτ είναι η δουλειά και μετά, Τόλης Βοσκόπουλος, «ψύλλοι στ’ αυτιά μου μπήκανε, πως κάποιος άλλος ήτανε». Γι’  αυτό σου λέω ότι τζάμπα τα βαρελότα στον ΠΑΟΚ για τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της ΕΠΟ. Το καλύτερο, όμως, είναι αυτός που έγραψε ο τιτανοτεράστιος Κόλκας. Ότι ο Ιβάν ήθελε την ΕΠΟ, γιατί αν την έπαιρνε ο Μαρινάκης κι έβγαζε τους περισσότερους στην Εκτελεστική, το ποδόσφαιρο θα πήγαινε 20 χρόνια πίσω. Προς το παρόν, ο Μαρινάκης είναι 20 βαθμούς μπροστά και χωρίς δική του την Εκτελεστική.

Να σ’ το κλείσω ότι η Εκτελεστική δεν έχει καμία δύναμη. Είναι και το VAR. Παλιά, ο πλαϊνός έπαιζε τον ρόλο τον πρώτο, όχι ο διαιτητής. Και στο VAR, άπαξ και θέλει ο VARsitas, όλα μπορούν να γίνουν. Όχι, όμως, για καραμπινάτα πράγματα. Αυτή είναι η διαφορά. Άντε ο VARistas μπορεί να δώσει κανένα σπόρι, αλλά μέχρι εκεί. Κι εδώ η Εκτελεστική τι ρόλο μπορεί να παίξει; Τον κανέναν. Κι ο Ιβάν συνεχίζει να πίνει βότκες ότι κέρδισε τις εκλογές της ΕΠΟ. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα