Πρωταθλητής στην αρλούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ και για τα εμβόλια

Πρώτα έκαναν τα γλυκά μάτια σε όσους ήταν αντίθετοι με τα εμβόλια. Όταν είδαν ότι δεν τους παίρνει έστριψαν το τιμόνι. Σε αυτό συνετέλεσε στο ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος μπορεί να πείσει καλύτερα τους συνομωσιολόγους και τους ψεκασμένους.

Έτσι, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν το τροπάριο. Και δεν λέμε το τραγούδι, διότι εσχάτως η ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης τα έχει βρει με την εκκλησία και αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία την πίστη της. Η νέα συνομωσιολογική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον σχεδιασμένη στο να αναδείξει πως ευθύνεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ελάχιστα εμβόλια που παρέλαβε.

Κι όπως ισχυρίζονται στην Κουμουνδούρου ευθύνεται η κυβέρνηση για τις ελάχιστες δόσεις που παραλαμβάνει. Με βάση τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε στη χώρα 1.265.550 δόσεις. Παράλληλα η κυβέρνηση αναμένει και άλλο εμβόλιο, ώστε να υπάρξουν περισσότεροι εμβολιασμοί.

Φυσικά οι εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζουν ότι για τα εμβόλια αρμόδια να τα παραγγείλει και να τα μοιράσει στις χώρες δεν είναι η Pfizer, ή κάποια άλλη εταιρεία, αλλά η Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τα παρήγγειλε, τα πληρώνει και τα μοιράζει αναλογικά σε όλες τις χώρες. Κι όμως ενώ γνωρίζουν ποια είναι η πραγματικότητα επιμένουν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης.

Αλλά επιμένουν στο να εκτοξεύουν αρλούμπες, με το σκεπτικό ότι «κάτι θα τσιμπήσουμε λέγοντας παραμύθια».  Μάλιστα έστησαν και το νέο αφήγημα τους. Πως ευθύνεται η κυβέρνηση που θα φτάσουμε στο φθινόπωρο του 2021 και δεν θα έχουν εμβολιαστεί ακόμη οι Έλληνες. Κι όμως ο προγραμματισμός είναι άλλος και τον γνωρίζουν. Διότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν συναποφασίσει να κινηθούν μαζί, ώστε η γηραιά ήπειρος να αποκτήσει ταυτόχρονα την ανοσία της κοινότητας.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού (με βάση πάντα τον ευρωπαϊκό προγραμματισμό), αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο ότι θα έχει εμβολιαστεί μόλις το 50%.

Επιμένει και ο Τσίπρας

Στην ίδια ρότα κινήθηκε και ο Τσίπρας, ενώ γνωρίζει ότι λέει ψέματα, αφού εμβολιάστηκε. «Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι. Με το ρυθμό που θα γίνει ο εμβολιασμός, όμως δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε φτιάξει μια ασπίδα. Υπάρχει το ενδεχόμενο για ένα τρίτο κύμα. Έχοντας τη γνώση δεν υπάρχει δικαιολογία από την κυβέρνηση να ρίχνει όλες τις ελπίδες στο εμβόλιο και να μην ενισχύει το ΕΣΥ. Χρειάζεται σοβαρότητα και η κυβέρνηση δεν δείχνει σοβαρότητα όταν στήνει επικοινωνιακά σόου», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα