Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο κατ’ ομολογία τζιχαντιστής που πιάστηκε στην Ελλάδα

Αύριο Τρίτη (24/11) θα απολογηθεί τελικά ο 27χρονος Σύρος που την περασμένη Τετάρτη προσήχθη έπειτα από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε και φέρεται να έχει παραδεχθεί τη διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων (δολοφονίες) ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). 

Ο 27χρονος ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία προκειμένου να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισής του, αφού ο ίδιος δεν έχει δικηγόρο. Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος Σύρος φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήταν ενεργό μέλος του ISIS και πως είναι αυτός που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει το 2014 σε ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά την ίδια ομολογία του ο 27χρονος ισχυρίζεται ότι πριν από δύο χρόνια αποχώρησε από την τζιχαντιστική τρομοκρατική ομάδα και μέσω Τουρκίας έφτασε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα