Πρώτη μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών σε κοινοβουλευτική επιρροή, η Μαρία Σπυράκη

Δεύτερος μεταξύ των Ελλήνων ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τρίτη η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Πού κατατάσσονται οι υπόλοιποι Έλληνες

Η πρώτη Ελληνίδα σε κοινοβουλευτική επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναδεικνύεται η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, σύμφωνα με το δείκτη BCW που αξιολογεί την επίδοση των βουλευτών στα Κοινοβούλια του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου.

Η κ. Σπυράκη κατατάσσεται πρώτη σε κοινοβουλευτική επιρροή με επίδοση 51,33 και επίδοση στην επιρροή στη δημόσια σφαίρα 9,7. Συνολικά βρίσκεται στην 112η θέση μεταξύ των 705 μελών του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος βρίσκεται στην 218η θέση, με επίδοση κοινοβουλευτικής επιρροής 42,28 και βαθμολογία 10 στην επιρροή στη δημόσια σφαίρα. Τρίτη στην κατάταξη του δείκτη BCW από τους Έλληνες είναι η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου στην 226η θέση του συνόλου των 705 ευρωβουλευτών, με 41,93 στην κοινοβουλευτική επιρροή και 7,9 στην επιρροή στη δημόσια σφαίρα.

Για τη δημιουργία της σχετικής κατάταξης, το BCW αξιοποιεί τη δύναμη των δεδομένων και της διορατικότητας, ώστε να αποκαλύψει ποιός έχει επιρροή στα Κοινοβούλια της Ευρώπης. Το BCW αξιολογεί, μεταξύ άλλων, την επίδοση των βουλευτών στα Ομοσπονδιακά Κοινοβούλια της Ελβετίας και της Γερμανίας.

Το BCW αποτελεί το παγκόσμιο πρακτορείο επικοινωνιών που δημιουργήθηκε για να κινητοποιεί τους ανθρώπους. Με ειδικούς στις Εταιρικές Δημόσιες Υποθέσεις σε περισσότερες από 130 αγορές σε όλο τον κόσμο, βοηθά τους πελάτες του να πλοηγηθούν στις γεωπολιτικές αλλαγές που αναδιαμορφώνουν τον κόσμο και να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες σε μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά.

Η αξιολόγηση αυτή έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά το EUmatrix, το οποίο κατατάσσει τη Μαρία Σπυράκη δεύτερη σε επιρροή από τους Έλληνες ευρωβουλευτές με πρώτο το Δημήτρη Παπαδημούλη και τρίτη την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δείτε τη βαθμολογία και την κατάταξη, μεταξύ των 705 μελών του  Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου, των 21 Ελλήνων ευρωβουλευτών με βάση το δείκτη BCW. Ποιοι αποτελούν την πρπωτη δεκάδα, ποιοι κατατάσσονται μετά την 500η θέση:

bcw_1
bcw2

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα