Πρώτος ο «Κάρα» στα τρεξίματα!

Οι Έλληνες διεθνείς φεύγουν από την διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά. Μια ματιά στα τρεξίματα, αξίζει της προσοχής μας…

Ο Γιώργος Καραγκούνης, λοιπόν, ήταν ο πρώτος σε τρεξίματα για την εθνική μας ομάδα με 13,6 χλμ., όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στο σχετικό «επίσημο» πινακάκι. Ήταν, μάλιστα, ο τρίτος του γηπέδου. Κι αυτό επειδή δυο Κοσταρικανοί κάνανε από 14,4 χλμ. (Μπόργκες) και 14 χλμ. (Ρουϊζ).

Συγκεκριμένα, το κοντέρ για τους Έλληνες διεθνείς έγραψε τα εξής:

Καρνέζης 7,4 χλμ., Μανιάτης (αλλαγή) 7,9 χλμ., Μανωλάς 10,7 χλμ., Σαμαράς 11,9 χλμ., Καραγκούνης 13,6 χλμ., Σαλπιγγίδης (αλλ.) 7,3 χλμ., Τοροσίδης 12,2 χλμ., Χριστοδουλόπουλος 12,3 χλμ., Παπασταθόπουλος 11,5 χλμ., Χολέμπας 12,9 χλμ., Σάμαρης (αλλ.) 6,7 χλμ.

Και οι αλλαγές: Μήτρογλου 6,6 χλμ., Γκέκας 5,4 χλμ. και Κατσουράνης 5,4 χλμ.

Στα 129’ της αναμέτρησης, μαζί με τις καθυστερήσεις, ο Καραγκούνης – που αξίζει ιδιαίτερης μνείας αφού έπαιξε για τελευταία φορά στην εθνική – έβγαλε 23 σπριντ και η ταχύτητα που ανέπτυξε στο πιο γρήγορο τρέξιμό του ήταν 23,4 χλμ.

Φυσικά, από τα ποιοτικά στοιχεία, όπως π.χ. η ταχύτητα, φαίνεται ότι η ηλικία είναι αμείλικτος παράγοντας, όμως το ότι μόχθησε στο γήπεδο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και ότι έχυσε μέχρι και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα στον αγωνιστικό χώρο είναι κάτι που όχι μόνο το είδαμε, αλλά το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Μαχητής ήταν πάντα ο Καραγκούνης. Παραμένει κι «έφηβος», όμως. Το λέει η ψυχή του. Και μόνο το ότι έκανε τα περισσότερα χλμ. παίζοντας παράταση στα 37 του, λέει πολλά.

Ο φοβερός Χολέμπας έβγαλε τα περισσότερα σπριντ, συνολικά 53 μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παράτασης, ενώ ο παγκόσμιας κλάσης Παπασταθόπουλος και ο Σαμαράς ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 31 χλμ. την ώρα και ήταν οι πιο ταχείς από τους διεθνείς.

Τα περισσότερα σπριντ μετά τον Χολέμπας έτρεξαν ο μαχητικός Σαμαράς (48) και ο εκπληκτικός κι εκρηκτικός Χριστοδουλόπουλος με την πληθωρική του παρουσία (38).

Συνολικά η εθνική έκανε στο παιχνίδι 132,4 χλμ. με μέσο όρο ανά παίκτη τα 10,5 χλμ. Απ’ αυτά, τα 2,3 χλμ. ήταν με τρέξιμο υψηλής ταχύτητας (με 27,3 χλμ./ώρα μέσο όρο).

Η Κόστα Ρίκα ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σ’ αυτόν τον τομέα και ειδικά μέχρι την αποβολή, όμως με έναν παίκτη λιγότερο το κοντέρ της έγραψε τελικά 131 χλμ.  Κάθε ποδοσφαιριστής της έκανε μέσο όρο 2,5 χλμ. στα «κόκκινα», με ταχύτητα στα 29,6 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα