ΠΣΑΠ: «Πλήγμα η απόφαση του ΣτΕ, ψαλλιδίζει τις ελπίδες των μαθητών»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εξέφρασε την αντίθεσή του στην ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, πως είναι αντισυνταγματική η καθ’ υπέρβαση είσοδος διακριθέντων αθλητών σε ΑΕΙ, ΤΕΙ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΠ επισημαίνει πως η απόφαση του ΣτΕ είναι «πλήγμα για όλους μας». Και «ψαλλιδίζει τις ελπίδες των μαθητών ώστε να συνδυάσουν σε υψηλό επίπεδο το “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και δη στα σχολεία, αποτελεί τη δεξαμενή των αυριανών πρωταθλητών. Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομη τη μοριοδότηση στους αθλητές για είσοδό τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, ψαλλιδίζει τις ελπίδες των μαθητών ώστε να συνδυάσουν σε υψηλό επίπεδο το “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Για τον Π.Σ.Α.Π. ο διαχωρισμός του επαγγελματία με τον ερασιτέχνη έγκειται μόνο στην ιδιότητα, πόσο μάλλον όταν αφορά παιδιά που έχουν ως σκοπό αλλά και όνειρο, τη διάκριση στο ποδόσφαιρο με παράλληλη ακαδημαϊκή μόρφωση. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς τη θέσπιση κινήτρων ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και όχι την κατάργηση όσων ήδη υπάρχουν. Κάτι που αποτελεί πλήγμα για όλους μας».

 

Διαβάστε επίσης