Ψάχνουν τον «δολοφόνο» του καρδιοπαθούς

Σε θρίλερ εξελίσσεται η περίπτωση του άτυχου συνταξιούχου που είχε το σθένος να καταγγείλει μεγαλογιατρό του «Ευαγγελισμού» για εκβιασμό, αλλά το πλήρωσε τελικά με τη ζωή του. Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση που την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε σάλο στα media καθώς πρωταγωνιστής της διαφθοράς φέρεται να είναι ένα τρανό όνομα της καρδιοχειρουργικής που μάλιστα έχει συγγενική σχέση με πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, όπως έχει γίνει γνωστό σε παλαιότερη ανάρτηση στην «Α».

Ο άτυχος συνταξιούχος καρδιοπαθής είχε πέσει θύμα εκβιασμού από καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού (σ.σ. έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα), ο οποίος δεν δεχόταν να τον χειρουργήσει επί 18 ημέρες, εάν δεν έπαιρνε τα χρήματα που ζητούσε. Τελικά ο ηλικιωμένος υποβλήθηκε σε 4 «by pass» το περασμένο Σάββατο και την επόμενη ημέρα άφησε την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό στις 13 Ιουλίου.

 

Το πόρισμα των ιατροδικαστών και οι ευθύνες

Σύμφωνα με την νεκροτομή που ολοκληρώθηκε στη σορό του άτυχο 67χρονου, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν αλλοιώσεις συμβατές με το καρδιολόγο πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Οι συγγενείς του συνταξιούχου κατακεραυνώνουν τον γιατρό του και καταγγέλλουν ότι οι 18 ημερών καθυστέρηση που υπήρχε εξαιτίας του, καθώς δεν δεχόταν να χειρουργήσει νωρίτερα τον ασθενή αν δεν έβρισκε τα χρήματα για το «φακελάκι», ήταν η αιτία θανάτου του. Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι κατά την διάρκεια των ημερών αυτών επιδεινώθηκε η κατάστασή του και ότι η επέμβαση θεωρούνταν επείγουσα από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης του προβλήματος.

 

Προκαταρκτική έρευνα

Εξάλλου, προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή ο οποίος κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου. Η προϊσταμένη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι συγγενείς του, οι οποίοι θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, καταγγέλλουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε αμέλεια είτε από πλευράς του κατηγορούμενου για χρηματισμό ιατρού, είτε των ιατρών που τον χειρούργησαν. Κρίσιμα θεωρούνται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης