Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

Το αεροπορικό δυστύχημα είχε απολογισμό έναν νεκρό

Τα πρώτα σενάρια για τα αίτια που ενδεχομένως να οδήγησαν στην τραγωδία με το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο Ηράκλειο της Κρήτης, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροπορικό δυστύχημα είχε απολογισμό έναν νεκρό, τον 68χρονο άνδρα από την Ινδονησία, ενώ ο βασικός κυβερνήτης του αεροσκάφους, ένας 26χρονος από τη Νότια Αφρική διασώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις έρευνες για την τραγωδία θα αναλάβει είτε η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων είτε το Λιμενικό Σώμα, όπως ανέφερε το Creta24.gr.

Τα δύο βασικά σενάρια

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι δυο. Το ένα έχει να κάνει με κάποια βλάβη στο αεροσκάφος. Το άλλο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ο ένας εκ των δυο επιβατών, που ήταν στο πιλοτήριο του αεροπλάνου, να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας. Πληροφορίες του Cretalive ανέφεραν ότι ο 68χρονος στο στήθος είχε μία μεγάλη τομή και ίσως να είχε κάνει στο παρελθόν κάποια σοβαρή επέμβαση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, αναφέρουν πως ενδέχεται ο 68χρονος να ένιωσε έντονη αδιαθεσία -πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως είχε κάποια κρίση- και ο 26χρονος προσπάθησε να τον βοηθήσει με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα, στον κόλπο του Κακού Όρους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα