«Πυροβολεί» με tweet ο δυσαρεστημένος Γιώργος Κύρτσος

Όλοι οι ανασχηματισμοί αφήνουν πίσω τους πολλούς δυσαρεστημένους. Οπότε δεν προκαλεί έκπληξη ότι και στον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν δυσαρεστημένοι. Όμως στον συγκεκριμένο ανασχηματισμό οι δυσαρεστημένοι ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές έχει διαβεβαιώσεις για υπουργοποίηση του σε οικονομικό υπουργείο. Μία αξιοποίηση που θα βόλευε για να βρεθεί στην ευρωβουλή και άλλη μία μητσοτακική βουλευτής. Ο Γιώργος Κύρτσος είχε στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2016 και γενικά σε όλες του τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στήριζε το κυβερνητικό έργο ακόμη και σε θέματα που άλλοι βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. κρύβονταν.

Όμως τώρα ο κ. Κύρτσος, που περίμενε αλλά δεν χτύπησε το τηλέφωνο, ασκεί έντονη κριτική. Ξεκίνησε με το εύρος του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο το θεώρησε υπερβολικό. Αυτή τη φορά ο ευρωβουλευτής αφήνει μπηχτές για τις προσλήψεις 1.000 αστυνομικών για την περιφρούρηση των πανεπιστημίων.

Με ανάρτηση του στο Twitter σχολίασε τις εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Όχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών για θέσεις ειδικών φρουρών, ΑΕΙ, κλπ. Έχουμε ρεκόρ αστυνομικών σε σχέση με πληθυσμό. Είναι θέμα οργάνωσης. Χρειαζόμαστε χιλιάδες προσλήψεις νέων επιστημόνων και ειδικών σε ΑΕΙ, εφορία, κοινωνική ασφάλιση. Μεταρρύθμιση, ανάπτυξη θέλουν ειδικούς».

Περίμενε και η Τζαβέλα

Όμως την υπουργοποίηση Κύρτσου περίμενε και η Νίκη Τζαβέλλα για να βρεθεί και πάλι στην ευρωβουλή. Αυτή τη στιγμή οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. είναι οι Κυμπουρόπουλος, Μεϊμαράκη, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ, Κεφαλογιάννης και Κύρτσος. Εκλεγμένος είναι και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος έχει διαγραφεί από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Όμως εάν τελικά ο Ζαγοράκης εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΟ με τις ευλογίες της κυβέρνησης θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής. Οπότε τότε θα πάει Βρυξέλλες η Βίκυ Φλέσσα, ενώ με πιθανή υπουργοποίηση του Κύρτσου θα έπαιρνε την θέση του η Νίκη Τζαβέλα. Οπότε οι δυσαρεστημένοι είναι αρκετοί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα