“Εδώ και τώρα εκλογές”

Ο κ. Tσίπρας δε μπορεί να κρύβεται πίσω από non paper. Ένας σοβαρός πρωθυπουργός θα είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Καμμένο. Η χώρα δεν αντέχει άλλο. Εκλογές εδώ και τώρα”. Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λίγα λεπτά αφότου το Μαξίμου με την γνωστή διαρροή έκανε λόγο για κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με 180 ψήφους από την ελληνική Βουλή.

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά σε άλλη ανάρτηση της αναφερόταν στην συνέντευξη Καμμένου ως κυβερνητική φαρσοκωμωδία: «Η νέα κυβερνητική φαρσοκωμωδία εκθέτει τη χώρα. Όλα για την καρέκλα. Προχθές είπα ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία. Σήμερα το ερώτημα είναι: Υπάρχει κυβέρνηση;»

Η κ. Γεννηματά όμως και κατά την ομιλία της στο 1o FORUM ΤΟΥ INVESTGR με θέμα τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν έχει πείσει κανέναν για τον φιλο-επενδυτικό της προσανατολισμό”.

Μεταξύ άλλων τόνισε: “Η συμφωνία του κ. Τσίπρα με τους εταίρους μας, δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και δεν ανοίγει προοπτική για την ανάπτυξη. Το 4ο  Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά. Με σκληρή εποπτεία, με υποχρέωση για δυσβάσταχτα πλεονάσματα για πολλά χρόνια, με νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5 δις ευρώ, με υποθήκευση του εθνικού πλούτου της χώρας. Δεσμεύσεις που λειτουργούν αρνητικά για την επενδυτική έκρηξη. Ενώ τα αναιμικά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον. Έχω ήδη επισημάνει ότι φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο κ. Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα διχασμούς, συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και επικίνδυνες λογικές  του τύπου «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Μάλιστα η κ. Γεννηματά ανέλυσε κατά την ομιλία της και τις προτάσεις της υποστηρίζοντας πως “στο ΚΙΝΑΛ θέλουμε υγιείς επενδύσεις, σε καινοτόμους, εξωστρεφείς, ανταγωνιστικούς τομείς, χωρίς τις κρατικοδίαιτες λογικές του παρελθόντος και τις παρασιτικές  προνομιακές σχέσεις με στελέχη του πολιτικού μας συστήματος”.

Οι προτάσεις

Και κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις:

* Μια νέα ποιότητα διακυβέρνησης. Με πλήρη αποκομματικοποίηση του κράτους. Κράτος φιλικό στον πολίτη και την ανάπτυξη. Με επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης. Με τολμηρά βήματα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

* Κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, με fast truck διαδικασίες κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων, για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων. Με επέκταση του μηχανισμού των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και σε άλλους τομείς πέραν των επενδύσεων.

* Μείωση των φόρων στην Παραγωγή και συμφωνία για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα σε βάθος χρόνου.

* Μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας και επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας με απλό και διαφανή τρόπο.

* Ανοιχτές και ανταγωνιστικές αγορές, χωρίς παλαιομοδίτικους προστατευτισμούς, αλλά με σαφείς κανόνες που ισχύουν απαρέγκλιτα και ελέγχονται από αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

* Ριζικές αλλαγές στο σύστημα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ώστε να αναβαθμίσουμε τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες τεχνολογίες, να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες της παραγωγής.

Αλλά θέλω να καταστήσω απόλυτα σαφές ότι υπάρχουν και αυτά που απαιτούμε εμείς από τους νέους επενδυτές.

* Τον σεβασμό του περιβάλλοντος, και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.

* Τον απόλυτο σεβασμό της Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας. Την ανάπτυξη του Κοινωνικού Διαλόγου, για Συλλογικές Συμβάσεις, που θα συνδέσουν την επιτυχία των επιχειρήσεων με την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Τη συνεργασία για να δώσουμε ένα αποφασιστικό πλήγμα στη μαύρη εργασία.

* Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και κινήτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης, την πρόσληψη νέων ανέργων, σε θέσεις εργασίας με Ποιότητα και αξιοπρεπείς αμοιβές.

* Την ανάπτυξη δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με το συντονισμό της πολιτείας, για τη στήριξη (σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών), ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

* Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την στήριξη Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άνοιγμα θέσεων εργασιακής εμπειρίας για νέους ανθρώπους ώστε το ανθρώπινο δυναμικό μας να μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες και να δημιουργηθούν περισσότερες και ποιοτικές θέσεις εργασίας”.

 

 

 

Διαβάστε επίσης