ΣΥΡΙΖΑ: “Είσαι αποστάτης”, ΚΟΝΤΟΝΗΣ: “Είστε σταλινιστές”

Με φράσεις που χρησιμοποιούσε το ΚΚΕ την δεκαετία του 70 απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αποκαλύψεις του Σταύρου Κοντονή. Ή πιο σωστά δεν απάντησε στην ουσία των αποκαλύψεων, ούτε έδωσε μία πειστική απάντηση για ποιον λόγο έδωσε τη συγκατάθεση του και οι βουλευτές του ψήφισαν στο νέο Ποινικό Κώδικα οι ποινές για την Εγκληματική Οργάνωση (ακόμη και για τον επικεφαλής) να είναι πιο ήπιες, κάτι που βόλευε την Χρυσή Αυγή, διότι όλοι γνωρίζαμε ότι το κατηγορητήριο κατά του νεοναζιστικού μορφώματος ήταν δεμένο.

Τουναντίον η ανακοίνωση είναι βέβαιο ότι γράφτηκε από τον Θανάση Καρτερό και παραπέμπει σε ανάλογες ανακοινώσεις του ΚΚΕ σχεδόν 40 χρόνια πίσω.  «Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρεται στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και ως φαίνεται είναι ξεκάθαρο ότι στην Κουμουνδούρου θα κατηγορήσουν τον πρώην υπουργό ως αποστάτη.  Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή το ζήτημα του Σταύρου Κοντονή να παραπεμφθεί στην Οργάνωση Μελών, στην οποία συμμετέχει, με το ερώτημα της διαγραφής. Αν η οργάνωση αποφασίσει θετικά (με πλειοψηφία 3/4), τότε το ζήτημα παραπέμπεται στο αμέσως ανώτερο όργανο.

Απάντηση για σταλινισμό

Όμως και ο Σταύρος Κοντονής δεν έμεινε εκεί. Αμέσως μετά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ που τον υποδεικνύει ως αποστάτη απάντησε με δήλωση του χαρακτηρίζοντας ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού την ανακοίνωση τoυ Γραφείου Τύπου του κόμματος. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντονή είναι: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την παραίτησή μου από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχα και διατηρώ, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποτελεί ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων μου, κατά τη συνήθη πρακτική της Ν.Δ.

Για πολλοστή φορά τονίζω, ότι η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη.

Τη στιγμή μάλιστα που απέναντί μας υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Επαναλαμβάνω όμως για μια ακόμη φορά, ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη.

Χαίρομαι γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων.

Τέλος, επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα