“Η Κομισιόν προκειται να προτείνει τη λήξη της ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα”, ανακοίνωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι

Συνεδριάζει το Eurogroup στο Λουξεμβούργο - «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα» τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα τη λήξη της ενισχυμένης εποπτείας για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα» τόνισε ο Πάολο Τζεντιλόνι. «Αν η πρότασή μας εγκριθεί, όπως νομίζω ότι θα γίνει, θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε.

Εξάλλου, το Eurogroup θα εξετάσει τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη. «Η οικονομία μας πλέει σε ταραγμένα νερά» δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί η οικονομική ύφεση, αλλά οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να επικεντρωθούν στις μεταρρυθμίσεις, στις επενδύσεις και σε μια «συνετή πολιτική», ειδικά για τις χώρες με υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους.

Ερωτηθείς, σύμφωνα με το newmoney.gr, εάν ανησυχεί για τις αποδόσεις αρκετών κρατικών ομολόγων, ο Πάολο Τζεντιλόνι απάντησε ότι «βρίσκονται υπό παρακολούθηση». Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να αποτρέψει τον κατακερματισμό της αγοράς των ομολόγων, είναι καθησυχαστική για τις αγορές.

Τέλος, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε σχετικά με τις συνθήκες στην αγορά ομολόγων ότι η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. «Χρειαζόμαστε, επίσης, ισχυρή επίδειξη ενότητας, φιλοδοξίας από τις κυβερνήσεις και από τον συντονισμό της δημοσιονομικής μας πολιτικής. Αυτό θα το συζητήσουμε σήμερα» κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα