“Να φύγουν τα σκουπίδια από τους δρόμους της Κέρκυρας”

Εδώ και τώρα λύση, ώστε να φύγουν τα σκουπίδια από τους δρόμους της Κέρκυρας ζήτησε από τον δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.  «Δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμιά γωνιά της Ελλάδος με σκουπίδια, πόσω μάλλον η πανέμορφη Κέρκυρα», είπε στον δήμαρχο, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνοντάς του ότι η εικόνα που εκπέμπει διεθνώς το νησί αντανακλά την εικόνα της ίδιας της Ελλάδας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχε συνεχείς επαφές με τη εκλεγμένη δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κερκύρας Χαράλαμπο Βούλγαρη και τον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος

Στην επικοινωνία του κ. Θεοδωρικάκου με τον απερχόμενο δήμαρχο Κέρκυρας συζητήθηκαν άμεσες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ο δήμαρχος ανέλαβε την προώθησή τους και την εκ νέου (αύριο Τρίτη) ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το τοπικό startmediacorfu.gr κρατώντας τη μύτη τους περνάνε από διάφορα σημεία στη Βόρεια Κέρκυρα οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες εξαιτίας των όγκων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί επί μέρες σε αρκετές περιοχές .

Η κατάσταση είναι τραγική στις περισσότερες περιοχές ενώ πολλά είναι τα παράπονα των πολιτών από τις περιοχές , Κασσιόπη , Σινιές , Κουλούρα , Αγνί , Νησάκι και Μπαρμπάτι.

Σε πολλές περιπτώσεις τα σκουπίδια έχουν ξεχειλίσει και κλείνουν μέρος του κεντρικού οδικού δικτύου. Τα αμάζευτα απορρίμματα είναι δίπλα από σπίτια και επιχειρήσεις ενώ για ακόμη μία χρονιά με τις εικόνες αυτές βρίσκονται αντιμέτωποι και οι επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης