Ρατσιστική(κατά των Ελλήνων)αγγελία εργασίας

Μεγάλη διεθνή διαδικτυακή σελίδα εύρεσης εργασίας ανάρτησε αγγελία για νέες θέσεις εργασίας που ζητούνται να πλαισιώσουν ένα τηλεφωνικό κέντρο (call center) στην Αθήνα, για την εξυπηρέτηση πελατών, εταιρειών όπως η Apple και το Facebook αλλά και πολλές άλλες .

Στην ανάρτηση αυτή υποδεικνύεται ο καθαρός ρατσισμός προς τους Ελληνες πολίτες και όχι μόνο, καθώς ο μισθός για τους Έλληνες εργαζόμενους είναι πολύ λιγότερος από αυτόν που θα λάβει βάση αγγελίας πχ ένας Γερμανός πολίτης.

Στην αγγελία αυτή αναφέρονται οι απαραίτητες γνώσεις αλλά και οι δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για την δουλειά αυτή, ενώ ξεκαθαρίζεται πως η δουλειά αυτή «είναι για την Ελλαδα».

Η καθαρή απαξίωση του Έλληνα εργαζόμενου διακρίνεται στην αγγελία στο σημείο που αναγράφεται ο μισθός του μελλοντικού εργαζομένου στο τηλεφωνικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, ο μισθός που θα παρέχει ο όμιλος αυτός για τους πολίτες της Γερμανίας, των Σκανδιναβικών χωρών αλλά και της Ολλανδίας ανέρχεται στα 1300 ευρώ για πλήρης απασχόληση, ενώ για τις υπόλοιπες εθνικότητες συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής ο μισθός είναι 1050 ευρώ.

Για ακόμα μια φορά γίνεται ξεκάθαρη η “ανταγωνιστικότητα” και πως την εννοούν μειώνοντας την αξία του ελληνικού χώρου εργασίας λόγω του χαμηλού μισθού που εισπράττουν οι Έλληνες για το ίδιο ακριβώς αντικείμενο απλά και μόνο επειδή είναι Έλληνες!

Διαβάστε επίσης