Ρωμανός: Δεν μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργική αντιπολίτευση με υπερσυντονιστή τον κ. Πολάκη

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε: «Ο κ. Κασσελάκης λέει ότι δεν θα παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη κι έχει δεξί του χέρι τον κ. Παππά»

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε την επιλογή του Παύλου Πολάκη ως υπερσυντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρωμανός σχολίασε: «Συμφωνώ για τις προτάσεις και τη δημιουργική αντιπολίτευση που πρέπει να διαμορφώσει, αλλά, επίσης, αυτό δεν συνάδει με το να έχει δώσει ουσιαστικά τα κλειδιά του κόμματος στον κ. Πολάκη, ορίζοντάς τον υπερσυντονιστή».

Σχετικά με την ομιλία του κ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ, σημείωσε ότι το να τον ακούει να λέει ότι δεν θα παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ και στις αδειοδοτήσεις υπέρ επιχειρηματιών, σημείωσε ότι δεν συνάδει με το να έχει δεξί χέρι τον κ. Παππά.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως «Για το ευρύτερο σχόλιο που άκουσα για το εκλογικό αποτέλεσμα, εγώ δεν θα μιλήσω ούτε για κυριαρχία ούτε για όλα αυτά που άκουσα, απλά θα πω ότι υπήρξε μια επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη» συμπληρώνοντας ότι «Από την αρχή είχαμε την πολύ σταθερή στάση του να δώσουμε πολιτικό χρώμα σε αυτές τις εκλογές, κυρίως στις περιφερειακές αλλά και στους 3 μεγάλους δήμους. Οι 7 από τις περιφέρειες κρίθηκαν από την πρώτη Κυριακή με νικητή τον άνθρωπο που εμείς στηρίξαμε. Οι υπόλοιπες, πλην μίας, κρίνονται αυτήν την Κυριακή, μεταξύ του περιφερειάρχη που στηρίξαμε και υποψήφιου περιφερειάρχη που προέρχεται ευρύτερα από τον χώρο μας».

«Η μάχη συνεχίζεται μέχρι και μεθαύριο, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» συνέχισε και συμπλήρωσε «Έχουμε δικαιολογήσει από την αρχή επαρκώς γιατί δώσαμε αυτήν την κατεύθυνση και αυτόν τον συμβολισμό σε αυτές τις εκλογές. Γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες συνεργάτες της κεντρικής διοίκησης, συνεργάτες της Κυβέρνησης, θεωρούμε πολύ σημαντικό το έργο που παράγεται από την περιφέρεια. Είδαμε και στις κρίσεις που διαχειριστήκαμε το καλοκαίρι, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εκάστοτε περιφερειάρχη, πολύ αυξημένα χρηματοδοτικά εργαλεία το επόμενο διάστημα, πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και ο ρόλος που παίζει σε αυτό και η περιφέρεια, άρα είναι σημαντικό να ομονοεί με την κεντρική διοίκηση και με την Κυβέρνηση και με τις προτεραιότητες που βάζει. Όλα αυτά θα αποτυπωθούν και στις επόμενες κάλπες της Κυριακής».

Τέλος, ο κ. Ρωμανός έκανε ειδική αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα στις περιφέρειες που έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα και τόνισε: «Tο γενικό πολιτικό συμπέρασμα στο οποίο θα μείνω, μιας και με πάτε στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, είναι μία από τις περιφέρειες οι οποίες επλήγησαν από μεγάλες φυσικές καταστροφές (θυμίζω τις πυρκαγιές στον Έβρο λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές), υπήρξε μια τεράστια κριτική. Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι η εμπιστοσύνη στον εν ενεργεία περιφερειάρχη και εκεί, όπως και στο Νότιο Αιγαίο (ίδια κριτική υπήρξε για τις πυρκαγιές στη Ρόδο), όπως και στη Θεσσαλία όπου όλοι οι αντίπαλοι εργαλειοποίησαν τις φυσικές καταστροφές κατά του κ. Αγοραστού, βλέπουμε ότι στη μία περιφέρεια βγήκε από την πρώτη Κυριακή με τεράστιο ποσοστό ο κ. Χατζημάρκος, στις άλλες δύο προηγούνται οι εν ενεργεία περιφερειάρχες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα