Σαλβίνι: «Μην αφήσουμε τους λίγους να αποφασίζουν για τους πολλούς στα γήπεδα»

Ένα ποδόσφαιρο, που δείχνει ολοένα και περισσότερη υγεία, διαπίστωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, διατυπώνοντας πάντως την αντίθεσή του για διακοπή αγώνων, εξαιτίας ρατσιστικών συνθημάτων.

«Δεν μπορεί να πεθάνει κάποιος για το ποδόσφαιρο το 2018. Ωστόσο, τα δεδομένα από 1 Ιουλίου έως 30 Νοέμβριος 2018 , μας δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα όλο και πιο υγιές άθλημα, οι τραυματίες είναι 60% λιγότεροι».

Στη συνέχεια ο Σαλβίνι επέστρεψε στο θέμα του ρατσισμού: «Νομίζω ότι είναι πολύ ολισθηρό να ανασταλεί ένα παιχνίδι σε περίπτωση ακατάλληλων συνθημάτων. Είναι θέμα εκπαίδευσης και πολιτισμού, αλλά διακινδυνεύουμε να βάλουμε τη μοίρα πολλών στα χέρια μερικών. Η πρόληψη και η υπευθυνότητα είναι καλύτερη από τη θεραπεία », τόνισε.

«Ποιος αποφασίζει; Βάσει ποιο αντικειμενικό κριτήριο; Ήμουν στο γήπεδο για να δω τον αγώνα της Μίλαν με την Γιουβέντους και οι αποδοκιμασίες ήταν για Μπονούτσι, όμορφος και κάτασπρος που άλλαξε αρκετές φορές. Πρέπει να έχουμε αντικειμενικά κριτήρια που σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να βρεθούν. Είμαι αντίθετος να αφήσουμε σε λιγοστούς περιθωριακούς οπαδούς που θέλουν να αμφισβητήσουν την κοινωνία να διακόψουν ένα παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα