Σαμαράς: «Κάποιοι επενδύουν στην αποτυχία μας»

Εν τω μεταξύ, επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σαμαράς κατά τον απολογισμό του από την επίσκεψή του στην Κίνα, με δηλώσεις του στο φόρουμ της Σανγκάης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι κάποιοι επενδύουν στην αποτυχία των προσπαθειών της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συμφωνούν και συνιστώσες του κόμματός του.

«Το όνειρό μου είναι ο Έλληνας νέος να μην αναγκαστεί να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας, αλλά να βρει δουλειά στη χώρα του», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων σχολίασε: «Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει τη χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός. Άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του. Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας, απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε τη μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το Grexit είναι νεκρό. Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη, η κυβέρνηση των τριών κομμάτων είναι συμπαγής, τα τρία κόμματα απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν».

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις του στην Κίνα, ο Πρωθυπουργός μας σημείωσε: «Υπάρχουν δύο λόγοι που οι Κινέζοι θέλουν σταθερότητα στην Ελλάδα: Ο πρώτος είναι ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος της Κίνας. Ο δεύτερος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος των αποθεματικών τους το έχουν σε ευρώ. Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας θα έχει συνέπειες και στην ΕΕ. Οι θετικές εκθέσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία πιστοποιούν ότι υπάρχει σταθερό έδαφος για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Το τραπεζικό σύστημα θα ανακεφαλαιοποιηθεί. Προχωρούμε τις δομικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, ένας νέος νόμος περί επενδύσεων δημιουργεί one shop stop και ευνοεί την έναρξη νέων επιχειρήσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα