Σαμαράς σε Τσίπρα: «Εσύ είσαι πολύ λίγος που επιβάλεις να υπάρχει μία άλλη Μακεδονία»

Πυρά από τον πρώην πρωθυπουργό αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στους χαρακτηρισμούς του Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα πυρά του εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την παρουσία του στην παρουσίαση βιβλίου του υποψηφίου βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

«Πρέπει να τους στείλουμε σπίτι τους. Να τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου. Ενώ βγαίναμε από τα μνημόνια εκείνοι μας έβαλαν ξανά μέσα. Τρεις μήνες θέλαμε για να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια. ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένος και Χρυσή Αυγή έριξαν μια κυβέρνηση -με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας- που μας έβγαζε από τα μνημόνια το 2015. Τότε είχε ξεκινήσει η ανάπτυξη. Μας έβαλαν σε ύφεση ξανά. Σήμερα η Ελλάδα σέρνεται» σχολίασε για τα όσα εξελίχθησαν το 2014 και οδήγησαν στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο τέως πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη ζημιά και στοίχισε πολύ μέσα σε λίγο χρόνο. Αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε και να πάει ο Τσίπρας σπίτι του. Πρέπει να επιστρέψει η νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα με μεταρρυθμίσεις φιλελεύθερες» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Σαμαράς σε Τσίπρα: «Εσύ είσαι πολύ λίγος γιατί επιβάλεις μία άλλη Μακεδονία»

Με αφορμή για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από λίγες ημέρες στη βουλή λέγοντας ότι είναι πολύ λίγος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Εσύ είσαι πολύ λίγος που θέλησες να μας επιβάλεις ότι δίπλα υπάρχει μια άλλη Μακεδονία, όταν η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική».

Ο πρώην πρωθυπουργός όμως σχολίασε και τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και με τον πρωθυπουργό να κάνει διακοπές σε σκάφος. «Αυτός που παρίστανε μια ζωή τον τιμωρό των πλουσίων, ξεκουράζεται σε κότερα και προσπαθεί να το κρύψει. Εκείνη την περίοδο μαζεύαμε ακόμα τους νεκρούς από το Μάτι και ο κ. Τσίπρας έκανε διακοπές» είπε.

«Το Μακεδονικό με πληγώνει»

Εκτενή αναφορά έκανε όμως ο Αντώνης Σαμαράς και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Το Μακεδονικό με βασανίζει και με πληγώνει. Η μισή μου οικογενειακή καταγωγή είναι από τη Μακεδονία. Τις μεγάλες υποθήκες των δυο μεγάλων ηγετών της Μεταπολίτευσης: του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου που προειδοποιούσαν τους πάντες, εχθρούς και φίλους για τις συνέπειες, τις έδωσε» είπε.

Όπως σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς «η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί ούτε φασίστες. Αυτό δεν περνάει. Είναι ύβρις σε όλους τους Έλληνες και την επιστρέφουμε στον κ. Τσιπρα». Ο Αντώνης Σαμαράς συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν ήταν μια εκκρεμότητα αλλά το κατάλοιπο ενός προβλήματος περιφερειακού. Δεν λύσαμε ένα πρόβλημα αλλά δημιουργήσαμε ένα πρόβλημα. Το Μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Ματαιοπονούν και δεν θα τους περάσει».

 

 

Διαβάστε επίσης