Σαν σήμερα: Τα τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του Τσιμάνγκα

Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια, έφυγε από τη ζωή στο γήπεδο και στη διάρκεια επίσημου αγώνα ο Μουκάντι Τσιμάνγκα. Το νήμα της ζωής του 28άχρονου ποδοσφαιριστή κόπηκε στην Ελευσίνα σε αγώνα μεταξύ του Πανελευσιανιακού και του Ατρομήτου στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ο Τσιμάνγκα πέθανε άδικα σε ανύποπτη φάση κι άφησε πίσω του μία γυναίκα και τρία παιδιά.

Όλα άρχισαν από διεκδίκηση της μπάλας στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ανάμεσα στον Τσιμάνγκα και τον Στέλιο Βογιατζή. Ο αγκώνας του ποδοσφαιριστή του Πανελευσινιακού βρέθηκε στο λαιμό του Τσιμάνγκα και του προκάλεσε βλάβη στην καρωτίδα. Ο Τσιμάνγκα σηκώθηκε και περπάτησε λίγα μέτρα με όση δύναμη είχε, αλλά δεν άντεξε. Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβει ο διαιτητής τι είχε συμβεί. Ο γιατρός της Ελευσίνας και όλοι οι άνθρωποι του πάγκου έπεσαν αμέσως πάνω στον άτυχο ποδοσφαιριστή. Πιο δίπλα οι παίκτες των δύο ομάδων τραβούσαν τα μαλλιά τους.

Η γλώσσα του άτυχου ποδοσφαιριστή και οι γιατροί προσπάθησαν με ένα κλειδί να την επαναφέρουν στη θέση της αλλά ο Τσιμάνγκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Χρειάστηκε να γίνει τραχειοτομή, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, για να εξοικονομηθεί χρόνος, δεδομένου ότι στο γήπεδο δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο έφτασε με σημαντική καθυστέρηση, αλλά ήταν αργά. Μέχρι να μεταφερθεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το γεγονός πως το ασθενοφόρο έφτασε με σημαντική καθυστέρηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Κάποιοι υποστήριξαν πως αν βρισκόταν στο γήπεδο ή αν δεν είχε αργήσει τόσο να έρθει το κακό μπορεί να είχε αποφευχθεί. Φυσικά, τραγικό πρόσωπο και ο Στέλιος Βογιατζής, που άθελά του έγινε πρωταγωνιστής της μοιραίας στιγμής και μπήκε στα αποδυτήρια κλαίγοντας.

Διαβάστε επίσης