Σαραντάρια μέχρι την Τετάρτη – Από Πέμπτη… τοπικές καταιγίδες

Μέχρι 6 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο τις επόμενες τρεις ημέρες - Την Παρασκευή και το Σάββατο θα ανέβουν στα 7 μποφόρ

Για θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη αλλά και για τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν από την προσεχή Πέμπτη και θα έχουν ως αποτέλεσμα την μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κάνει λόγο σε ανάρτησή του για τον καιρό των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος.

Συγκεκριμένα, για τον καιρό του επόμενου πενθημέρου (26-30/7) ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος αναφέρει:

Βαρομετρικά χαμηλά, συνοδευόμενα από μέτωπα κακοκαιρίας, επηρεάζουν τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ευρώπης. Στις νότιες περιοχές της ηπείρου μας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι η ηλιοφάνεια και η ζέστη. Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση των βόρειων ανέμων με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 βαθμούς (Δ. Ελλάδα).

Την Τετάρτη (27/7), προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση ως τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 40 βαθμούς.

Την Πέμπτη (28/7), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές γα την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την ορεινή Πελοπόννησο και ίσως στην ορεινή Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή και το Σάββατο (29-30/7), υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων τα απογεύματα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και πιθανώς κατά τόπους στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα