Σαργκάνης – «Αυτούς τους παίκτες έχουμε στην Εθνική, με αυτούς πολεμάμε»

Στο Metropolis 95,5 μίλησε για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ο Νίκος Σαργκάνης. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

«Για την Ελλάδα το έχουμε πει πολλές φορές. Θα μου επιτρέψετε να σας πω, ότι τον Ολλανδό προπονητή τον έχω σε εκτίμηση. Αυτούς τους παίκτες έχουμε, με αυτούς πολεμάμε. Έχουμε πολύ καλές μονάδες. Ομάδα όμως δεν έχουμε. Όταν δεν είναι ευχαριστημένος από κάποιους παίκτες, είναι λογικό να καλεί συνέχεια νέους.

Στις πρωτοκλασάτες ομάδες, πόσα ελληνόπουλα αγωνίζονται; Δεν παίζουν. Μοιραία θα κάνεις επιλογή από τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό. Ο προπονητής λέει με το δίκαιό του, πως παίρνει τους καλύτερους», είπε αρχικά ο Σαργκάνης.

– Πρέπει να βρει ένα σταθερό σχήμα για να αποκτήσει η εθνική ομάδα μία ομοιογένεια;

«Ακούω πολλές φορές τι έκανε ο Ρεχάγκελ που είναι τεράστιος. Όμως τι άφησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Είχαμε συναντηθεί με τον Ρεχάγκελ, και τον είχαμε ρωτήσει ποια γραμμή πρέπει να ακολουθήσουμε στις μικρές εθνικές ομάδες. Μας απάντησε πως δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Όμως τα αποτελέσματα που έφερε η εθνική ομάδα επί Σάντος, ήταν μία συνέχεια. Ένα αμυντικογενές παιχνίδια που βασιζόταν σε προσωπικές ενέργειες. Είχες το αποτέλεσμα μεν, αλλά δεν είχες το καλό θέαμα που θα απολαύσεις στην τηλεόραση. Αυτή είναι η διαφορά με το παρελθόν. Να ξέρετε επίσης ότι τα αποτελέσματα βγάζουν και αυτό τον αέρα στους παίκτες. Ένα παιχνίδι μου έμεινε από αυτή την εθνική. Το παιχνίδι με αντίπαλο την Σουηδία. Ήταν εκπληκτικό το ματς εκείνο και τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο. Βέβαια το ερώτημα είναι, έπαιξαν έτσι με την Σουηδία, γιατί δεν έπαιξαν ανάλογα και με το Κόσοβο; Δεν μπορώ να καταλάβω, πως μεταμορφώνεται η εθνική ομάδα, από την μία ημέρα στην άλλη».

– Λείπει ο μεγάλος σκόρερ από την εθνική;

«Υπήρχε ο Μήτρογλου στην προηγούμενη εθνική, αλλά κάποιοι έδιναν την μπάλα στον Μήτρογλου. Νομίζω ότι λείπει ένας συνδυασμός πραγμάτων από αυτή την εθνική. Όταν ο Ρεχάγκελ είχε πάρει παιδιά από το εξωτερικό, οι περισσότεροι ήταν στον πάγκο, στις ομάδες τους. Τώρα τα παιδιά που παίζουν στην εθνική, είναι βασικοί στις ομάδες τους στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στον Ολλανδό προπονητή. Επίσης οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές στην Ευρώπη για τους διεθνείς μας. Δεν μπορεί να δουλέψει μία ομάδα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, πριν από κάθε επίσημο αγώνα. Δεν έχει δέκα ημέρες στην διάθεσή του, για να τους μεταδώσει την φιλοσοφία του. Είναι προτέρημα που παίζουν στο εξωτερικό οι διεθνείς, αλλά δεν έχουν χρόνο να βρεθούν».

– Είναι καλυμμένη η εθνική με τους τερματοφύλακες;

«Πιστεύω πως ναι, είναι οι καλύτεροι τερματοφύλακες που παίζουν. Αν δεν σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους γκολκίπερ, όπως ο Πασχαλάκης… Πρέπει να είναι συγκεντρωμένος συνέχεια. Ο Πασχαλάκης είναι φοβερός, έχει όλα τα προσόντα για να ξεχωρίσει. Είναι γυμνασμένος, εκρηκτικός, όμως δεν έχει την αυτοσυγκέντρωση που πρέπει να έχει, προκειμένου να παρουσιάσει μία διάρκεια στην απόδοσή του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα